Lehet gyomorégésem ásványvízról csapvízre váltástól?
1-2 hete előtte való hosszas ásványvízivás után mive l elfogyott szinte csak csapvizet ittam. nem mondható rossz minőségűnek a lakhelyemen.
múlt hét végén egy italozást követően kb. 2 üveg bor fehér/vörös a hétvége alatt+sör égő érzést kezdtem érezni a garatnál a nyelőcsövem végén. azon az éjszakán mikor a bort megittam az tudom megnyomta a savamat azért fájdult meg a gyomrom. volt már masszívabb ivászatom is mégsem éreztem ilyet utána. kiskoromban emlékszem magas volt a savam de azóta semmi problémát nem jelentett. és egész héten megmaradt ez az enyhe égető érzés a nyelőcsövem végén. ez már csak nem lehet a múlt hétvégi piázás utóhatása. hisz azóta alkoholt nem ittam, semmi szénsavat, kv fogyasztást is mérsékeltem. nem dohányzom. szinte csak szénhidrátot illetve végig csapvizet ittam. mert megijedtem ilyen tünetektől ilyet előtte mondom még nem tapasztaltam. azóta mérséklődött ez a tünet de csak megkérdezném hogy betudható ennek is?

Sztem nem, mert a vizben nincs semmi, a savasodast okozhat.
("Fizikalilag" a gyomoregest, savasodast okozhatnak savanyu dolgok, tul sok kave, tul füszeres etelek, gyümölcsletöl elkezdve sok minden, "lelkileg" ami "megüli a gyomrodat" (lelki okanak a neten is utananezhetsz, ha hiszel ilyesmiben).)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!