Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy halmozottan fogyatékos...

Egy halmozottan fogyatékos embernek milyen élete van?

Figyelt kérdés
Egyik ismerösömnek van egy 14 éves, halmozottan fogyatékos lánya. Oxigénhiánnyal született. Nem beszél, (csak hörög, visít, ordít) nem jár, etetni, itatni, pelenkázni kell, és mivel lány, így a menstruációs idöszakot is a szülök "rendezik". Mivel pelenkázni kell, a szülei (nem tudom szebben mondani) "dugják" fel neki a tampont. Magatehetetlen marad amig élete végéig. Vegetál. Vajon milyen élet ez neki? Élet ez? Hogyan élheti meg a mindennapjait?
2013. júl. 24. 22:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
Ez oda vissza játszik. Nekem anyukàm került ilyen àllapotba, 5 hónapig minden nap be mentünk hozzà a kórhàzba. Nem is tudom mi lett volna ha nem megyünk, mert embertelen ahogy bànnak az ilyen betegekkel. Ordítottam, hogy mièrt nincs mo-on eutanàzia. Ez nem èlet, sőt csak egy kín az ilyen betegeknek. A szemem láttára halt meg,ès nem tehettem semmit. De addig 5 kemény hónapot szenvedett vègig, úgy hogy tudtàk nincs remèny.
2013. júl. 24. 23:46
 12/18 anonim ***** válasza:
70%

Hát baromira nem tudsz Te semmit, már ne is haragudj.

Önző? Most komolyan? Van neked fogalmad mennyi odaadás,türelem és szeretet játszik itt közre. Hogyan vagy képes egyáltalán ilyet kijelenteni!

Nekem van egy halmozottan fogyatékos bátyám, 21 éves. Mégis mit kellett volna tennie a szüleimnek amikor az általuk hitt egészséges gyermekük, megszületett 6 hónapra annyi gonddal, hogy csoda, hogy bele nem halt? Kidobni az ablakom? Intézetbe adni, ahol soha nem kapott volna, annyi törődést, mint amit Mi tudunk neki nyújtani?

A testvéremet, ugyan olyan emberi lénynek tartom mint bármelyikünket a világon. Tud nevetni, sírni, örömöt vagy fájdalmat érezni. Soha nem fogunk tudni a gondolataiban olvasni, de azt tudom, látom ,hogy boldog. És ennél több nem is kell...

Nem értelek, de nem is akarlak. A hányinger kerülgetett világ életemben az ilyen emberektől mint Te...

2013. júl. 25. 00:44
 13/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ez mind szép amit írsz. Csakhogy: ha a szüleid nem lesznek, akkor te képes leszel gondozni? Fizikai értelemben is kérdem. Mozgatni, fürdetni stb.?
2013. júl. 25. 08:30
 14/18 A kérdező kommentje:
Még valami utolsó válaszoló! Mielött hánynál tölem, elmondanám, hogy a házunkban is lakik egy fogyatékos ember. De! Ö nem halmozottan fogyatêkos, ellátja magát, dolgozik, nem szorul másokra. Ennek ellenére ha vmilyen testi baj gyötri, mindenki segít neki ahogy csak tud. Jószívü, lehet vele beszélgetni stb. Akikröl ên kérdeztem, ök akár tetszik akár nem, vegetálnak. Nincs önálló életük. Sosem lesz részük olyan élményekben, gondokban, örömökben, amit egy ember megél élete során. Én sajnálom öket, mert sokan azt képzelik a dologba hogy az ilyen ember igenis boldog. Mitöl volna az?
2013. júl. 25. 08:59
 15/18 anonim ***** válasza:
67%

Inkább magadat kéne sajnálnod.

Nézd, nem akarom ezt a témát veled megvitatni, mert úgy látom nincs meg a kellő érzelmi intelligenciád . Ismerem a magad fajtákat, szóval teljesen felesleges lenne, neked bármiről is írnom, mert úgyis csak a saját igazadat szajkóznád. Neked van egy eléggé eltorzult, kialakított képed, ezekről az emberekről és családjaikról , így minden ellenérv amit megosztanék veled , hiába való lenne és úgy érzem, nekem nem éri meg ezzel foglalkoznom.

Máskor légy szíves tartsd magadnak meg a véleményedet, és ne írj ki ehhez hasonló kérdést...

2013. júl. 25. 12:09
 16/18 A kérdező kommentje:
Látom 89%-os hogy képtelen vagy reálisan nézni a dolgokat. Beszélgettem halmozottan fogyatékos gyereket nevelö szülökkel. Az egyiküknek mèg 2 egészséges testvére is van. A kérdésemre, hogy ha ök nem lesznek már, mi lesz a gyerekkek? a következõ választ kaptam: majd a testvérei gondját viselik, magukhoz veszik. Akár tetszik nekik, akár nem! A saját életük nem számít, lényegtelen. Erröl mi a véleményed 89%-os?
2013. júl. 25. 13:46
 17/18 A kérdező kommentje:
Ja és ebben a családban az anya már fizikailag képtelen gondoskodni a gyerekéröl. Nem bírja emelni, fürdetni, mozgatni. (a gyerek kb 60 kilós) Szóva? Szerinted?
2013. júl. 25. 13:51
 18/18 Ifj.Szabo Peter válasza:
Nekem a bátyám ilyen beteg
2015. jan. 5. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!