Milyen betegségek miatt lehet felmentést kapni úszásóra alól?
Iskolámban kötelező lenne úszni, de oylan időpontban van , ami nekem nem megfelelő...De szakorvosi igazolás kell rá, hogy nekem nem javallt az úszás.
Kontaklencsém van és asztmás vagyok, nem bírom víz alatt levegő nélkül, csak pár mp-ig. Ez elég indok lenne?
Én a víz fölött szoktam úszni, nem alatta... :-)
Amúgy bekaptad, mert az úszás szinte mindenkinek javallt, még a kismamáknak is. Az egyik legegészségesebb testmozgás.
Az asztmára max. olyan igazolást kaphatsz, hogy nem kell víz alá buknod. Fiam is asztmás, kifejezetten javasolt az úszás, mert eröltetés nélkül erősíti a tüdőt, csak víz alá nem kell dugnia a fejét (ő sem bírja néhány másodpercnél tovább).
Esetleg bőrgyógyásztól kérhetnél papírt (ha van ismerős), hogy ekcémás vagy, arra kifejezetten káros a medence agyonfertőtlenítőzött vize. Maga a betegség pedig csak időszakonként látható (apró kiütések, viszkető, nedvedző foltok elsősorban a térd- és könyökhajlatokban, nyakon), legtöbbször ún. tünetmentes állapotban van.
Fül- orr gégészet: a füled mindig begyullad, ha víz megy bele.
Szemész is segíthet, ha pl. mindig begyullad a szemed a fertőtlenítős uszodai víztől.
nincs több ötletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!