Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen betegségek miatt lehet...

Milyen betegségek miatt lehet felmentést kapni úszásóra alól?

Figyelt kérdés

Iskolámban kötelező lenne úszni, de oylan időpontban van , ami nekem nem megfelelő...De szakorvosi igazolás kell rá, hogy nekem nem javallt az úszás.

Kontaklencsém van és asztmás vagyok, nem bírom víz alatt levegő nélkül, csak pár mp-ig. Ez elég indok lenne?

2009. okt. 22. 14:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a víz fölött szoktam úszni, nem alatta... :-)

Amúgy bekaptad, mert az úszás szinte mindenkinek javallt, még a kismamáknak is. Az egyik legegészségesebb testmozgás.

2009. okt. 22. 14:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valami bőrbetegség lehetne elég indok.
2009. okt. 22. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nemi betegség. Azzal tuti nagy ivben elkerülheted az uszodát. :)
2009. okt. 22. 14:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az asztmára max. olyan igazolást kaphatsz, hogy nem kell víz alá buknod. Fiam is asztmás, kifejezetten javasolt az úszás, mert eröltetés nélkül erősíti a tüdőt, csak víz alá nem kell dugnia a fejét (ő sem bírja néhány másodpercnél tovább).

Esetleg bőrgyógyásztól kérhetnél papírt (ha van ismerős), hogy ekcémás vagy, arra kifejezetten káros a medence agyonfertőtlenítőzött vize. Maga a betegség pedig csak időszakonként látható (apró kiütések, viszkető, nedvedző foltok elsősorban a térd- és könyökhajlatokban, nyakon), legtöbbször ún. tünetmentes állapotban van.

Fül- orr gégészet: a füled mindig begyullad, ha víz megy bele.

Szemész is segíthet, ha pl. mindig begyullad a szemed a fertőtlenítős uszodai víztől.

nincs több ötletem.

2009. okt. 22. 16:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia!Az én lányom egyszerűen fél az úszástól,mert kiskorában egyszer érte egy kellemetlen dolog evvel kapcsolatban.Azóta minden évben elmegyek vele a körzeti orvoshoz,és kérünk arra a tanévre igazolást.(amúgy már 8.-os)
2009. okt. 22. 20:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Klór allergiára mindenképpen adnak felmentést
2009. nov. 1. 23:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogyha van felmentésed akkor is be kell járnod úszásra, csak nem a vízben leszel, hanem a padon ülsz.
2009. nov. 1. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!