Internetfüggőség?! Szerintetek létező "betegség"? Van itt olyan, aki fel is vállalja, h nem tudna net nélkül élni?
Szia...17/F
A mai világban nincs olyan hogy függőség :) Ez a 21.-ik század. Ez nem függőség ez alapvető információ begyüjtés..Aki átlagban sokat netezik annak több információja van a világról, hamarabb elér mindent ..Az időjárást 1 perc megnézni..1 hétre előre..A tévében meg vársz több órát és csak 4 napra kapsz előre jelzést. Könnyeb interneten szervezni.Nos én non stop vagy telefonon vagy gépen a neten lógok kivétel amikor bulizok. Szóval szerintem az a függőség amikor egy játékról nem tud leszakadni az ember. A net más dolog.Persze tuti van olyan aki tényleg függ ettől. De annak nincsenek barátai/ szociális kapcsolatai ezért netezik.
Igen, van ilyen, hogy net függőség.
De ha lehet úgy mondani, akkor én inkább számítógép függőségnek hívnám.
Szerintem az már függő, aki naponta min. 3-5 órát a mulimedia előtt van, és sok mindent elhanyagol (pl. szociális életet, mozgást, a családot stb.), ezen kívül aki sokáig olyan dolgot csinál a számítógép előtt, ami nem egészen hasznos pl. játszik. Szerintem azt már függőnek lehet hívni, aki naponta min. 3-5 órát a mulimedia előtt van, és ha ezt nem teheti meg, akkor hiányzik neki (ilyen elvonási tünet féle)
Én is sokat ülök a gép előtt, de én nyelvet tanulok, filmet nézek, bővítem az ismereteimet, olvasok, heti pár órát beszélgetek a barátokkal, zenét hallgatok, emailezek stb. Mivel megvan a napi min. 3-5 óra multimedia használatom, így szerintem én is számítógép függőnek számítok. De ezen kívül van normális életem, rendszeresen sportolok, tanulok, és semmit nem hanyagolok el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!