Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Internetfüggőség?! Szerintetek...

Internetfüggőség?! Szerintetek létező "betegség"? Van itt olyan, aki fel is vállalja, h nem tudna net nélkül élni?

Figyelt kérdés
Egyáltalàn napi hàny òra netezéstől szàmít valaki függőnek?

2013. júl. 19. 13:49
 1/3 anonim válasza:

Szia...17/F

A mai világban nincs olyan hogy függőség :) Ez a 21.-ik század. Ez nem függőség ez alapvető információ begyüjtés..Aki átlagban sokat netezik annak több információja van a világról, hamarabb elér mindent ..Az időjárást 1 perc megnézni..1 hétre előre..A tévében meg vársz több órát és csak 4 napra kapsz előre jelzést. Könnyeb interneten szervezni.Nos én non stop vagy telefonon vagy gépen a neten lógok kivétel amikor bulizok. Szóval szerintem az a függőség amikor egy játékról nem tud leszakadni az ember. A net más dolog.Persze tuti van olyan aki tényleg függ ettől. De annak nincsenek barátai/ szociális kapcsolatai ezért netezik.

2013. júl. 19. 14:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem van. Lassan én is az leszek. Akkor számít függőségnek, ha minden mást elhanyagolsz, csak a gép előtt vagy/lennél állandóan. Más az, mikor felnézel, megnézed a híreket, esetleg olvasol, időjárást megnézed, stb.. És más az, mint pl. nálam.. a játékok, amikor azt érzed, hogy muszáj csinálnod, pedig semmi kedved..., amikor bármit elolvasol, vagy megveszel, mert napokig nincs géped, stb... Nálam hasonló a szitu. Bár vasárnap megyek nyaralni, és ott nem lesz net :D :P
2013. júl. 19. 17:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, van ilyen, hogy net függőség.

De ha lehet úgy mondani, akkor én inkább számítógép függőségnek hívnám.

Szerintem az már függő, aki naponta min. 3-5 órát a mulimedia előtt van, és sok mindent elhanyagol (pl. szociális életet, mozgást, a családot stb.), ezen kívül aki sokáig olyan dolgot csinál a számítógép előtt, ami nem egészen hasznos pl. játszik. Szerintem azt már függőnek lehet hívni, aki naponta min. 3-5 órát a mulimedia előtt van, és ha ezt nem teheti meg, akkor hiányzik neki (ilyen elvonási tünet féle)

Én is sokat ülök a gép előtt, de én nyelvet tanulok, filmet nézek, bővítem az ismereteimet, olvasok, heti pár órát beszélgetek a barátokkal, zenét hallgatok, emailezek stb. Mivel megvan a napi min. 3-5 óra multimedia használatom, így szerintem én is számítógép függőnek számítok. De ezen kívül van normális életem, rendszeresen sportolok, tanulok, és semmit nem hanyagolok el...

2013. júl. 28. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!