SOS Miért vannak mellkasi fájdalmai, légszomja és miért szúr a szíve?
Figyelt kérdés
A nagypapámnak kb. 10 éve volt egy komoly baypass (koszorúér) műtéte. Most panaszolta el nekem, hogy kb. 2 hete,ha többet kell sétálnia, akkor rosszul lesz, szúr a szíve, fáj a mellkasa és nem kap levegőt vagy csak nehezen.Nagyon megijedtem és nagyon féltem. Esetleg, ha van köztetek orvos vagy hozzáértő, akkor tudnátok segíteni? (természetesen orvoshoz is elmegy majd)2013. júl. 15. 22:37
1/3 anonim válasza:
Elég szeszélyes az időjárás mostanában és nagypapád műtött szíve megérezte ezt. Lehetséges, hogy eleve a műtött szakasz előtt-után újra beszűkültek a koszorúerek, ez idős korban megesik. Addig amíg nem megy orvoshoz kímélje magát, sajnos innen többet nem tud senki neked mondani.
2/3 anonim válasza:
Mindenképpen menjen orvoshoz, mert ezek szerint mozgás közben, amikor a keringése terhelődik ,akkor nem elég a szívizomnak az oxigén, ami a koszorús ereken áthaladó vérben van. Valószínűleg most is szűkület van a háttérben, ezen pedig kevés vér tud áthaladni, amikor erőteljesebb a szívizom munkája.Nyugalomban még éppen elég, ha nincs panasza, de ha izom munka van akkor már kevés.
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2013. júl. 15. 23:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!