Érdemes lenne elmennem kardiológiára? 17/L
Keress másik dokit. A pánikbetegségnek is lehetnek olyan következményei, amik hatással vannak a szív működésére, vagy fordítva. Ha szervi és lelki bajod is van, akkor komplexen kell kezelni, de kezelni kell.
Nekem csak ártalmatlan szívritmuszavarom van, de mikor kiderült, jött vele egyfajta negatív betegségtudat, és én is pánikbeteg lettem. Ha siettem, vagy fizikailag megterhelő dolgokat csináltam, vagy felidegesítettek, a szívem elkezdett lötyögni én pedig bepánikoltam, volt, hogy leültem útközben a parkban és nem tudtam továbbmenni, sőt, még lábra állni sem. Nagyon hosszú és nehéz időszak volt kigyógyulni belőle, nekem sikerült egyedül, de nem mindenkinek megy.
A szívbaj pedig nem korfüggő, ezt vágd azok fejéhez, akik azzal altatnak, hogy a te korodban szinte kizárt. Ha ez így lenne, soha nem születnének babák lyukas szívvel például!
A szív pedig nem vicc, ez a test motorja!
Szóval addig üsd az asztalt, míg a doki nem ad beutalót a kardiológiára, ha ott nem találnak semmit, akkor próbáld meg a pszichológust is.
Ez is tipikus pánikbetegség-tünet, nem marad ott ki dobbanás:)
Elkezded figyelni a szívműködésed, lelassul a légzésed, erre az idegrendszered reagál és lassítja a szívműködésed, kevesebb az oxigén. Semmi baja nincs, de ha ennyire beképzeled, akkor később lehet még baja. Keress egy jó hobbit, járj el sportolni, ne foglalkozz vele, semmi bajod.
A dobbanás kimaradását tényleg úgy értettem, ahogy. Legutóbb pl épp gyorsabban lélegeztem, ki voltam fáradva fizikailag, a szívem zakatolt, majd egy ütem kimaradt (ez halálbiztos, zenész vagyok, jó ritmusérzékkel :D), majd ugyanolyan gyorsan dobogott tovább. o.O
Otthonülős (/fekvős) beteg vagyok, nemigazán tudok menni sehova, így sportolni sem. :/
A kimaradás létező jelenség, ne bagatellizáld el a dolgot. Nálam úgy működik, hogy kihagy, aztán gyorsan pótolja. EKG-val kimutatható. Kezelhető, nem súlyos, illetve az októl függ. A kivizsgálást ajánlom megnyugtatásképpen, még mindig.
2. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!