Tényleg teljes sötétségnek célszerű lenni alváskor vagy ez nem változtat semmin?
Jól olvastad, a melatonin hormon termeléséhez jó, ha sötétben alszol, valamint csendben.
A kis digitális világítások nem számítanak, az nem ad látható fényt, maximum az elektroszmog miatt káros, én pl. ezért áramtalanítom estére a számítógépet és TV-t.
én évek, vagy inkább évtizedek óta tv mellett alszom, nem csak világít, de még szól is.
a melatonin termelést hazavágja, de annak sajnos már úgysincs semmi haszna, mert nem akkor alszunk, amikor besötétedik, és nem addig, amíg világosodik, hanem ahogy a munka diktálja. szóval inkább a munkarend az, ami nem emberhez méltó, nem az éjszakai fény. :)
Ne kezdejetek veszekedni:) Most láttam, mit írtatok s utánaolvastam egy kicsit. Szóval ha sötét van, akkor az agyban lévő tobozmirigy több melatonin-t termel. S reggel ha például nagyon süt a nap, akkor azért kelünk fel, mert fény hatására kevesebb melatonin-t termel. Láttam egy terméket: [link]
Szerintetek ezt mindenki használhatja? nem lesz baja?
Egyetértek az előző válaszolóval teljes mértékben..:)
Nálam úgy van hogy utálok teljes sötétségben aludni..Kb. kb. 20 centis lyukat hagyok a redőnyön hogy világosabb legyen és bevilágít az utcai lámpa fénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!