Mamámat megmütötték, mert fájt a hasnyálmirigye, kiderült mütét közben hogy hasnyálmirigy rákja van és már áttétjei is vannak második stádium. Kemozni kellessz. Szerintetek van esély hogy élni fog? Nagyon kétségbe vagyok esve
Ha a műtétet végigcsinálták, és azt mondják, hogy küldik a kemóra, akkor igen, jó esélyei vannak a teljes gyógyulásra!
Ezt mondjátok meg neki is, de a gyógyulást neki is "akarnia kell", és mindent megtenni azért, hogy valóban össze is jöjjön!
Nagyon sajnálom a nagymamádat. Nekem a nagynénémnél derült ki idén márc. 15-én, hogy hasnyálmirigyrákja van (besárgult, előtte soha semmi tünete nem volt). Őt is műtötték, kivettek darabokat a gyomrából, epevezetékből, nem tudom pontosan, még miből. A daganat nagy részét kivették, de az áttétek körülfognak már valami eret, így azzal nem tudtak mit kezdeni, ki fog újulni, a kérdés csak az, hogy mikor. A jövő héten kapja az utolsó kemoterápiát. A sebészorvos apukám jó barátja, így nekünk nem kertelt (bár nagynénémtől nem vette el a reményt): a hasnyálmirigyrák ebben a stádiumban túlélhetetlen hosszú távon (értsd, az egy éves túlélési arány kb. 10 %, az öt éves 1-2 %).
Készüljetek fel a legrosszabbra, és akkor csak pozitívan csalódhattok, ha nálatok ez másként lesz. Töltsetek minél több időt, szeressétek őt nagyon és segítsétek mindenben! Ez most a legfontosabb, a többi nem rajtatok múlik már.
Bocsánat, ha nyers voltam, sok átsírt óra van mögöttem, most is potyognak a könnyeim, mert nagyon szeretem a nagynéném (egyedülálló, 69 éves, ő a család lelke, mindig nála gyűlünk össze ünnepekkor), de ez sajnos az egyik, ha nem a legagresszívabb rákfajta, ami létezik. Kitartás, és szorítok nagyon a nagymamádnak!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!