Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vérnyomáscsökkentő gyógyszer...

A vérnyomáscsökkentő gyógyszer mennyi idő alatt állítja be a vérnyomást?

Figyelt kérdés
Mert rohadt pipa vagyok, hogy pár napja szedem és megint olyan ökör adatot mutatott, hogy brrr.
2013. júl. 5. 18:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Na akkor én mit szóljak?! 23 éves vagyok, és a doktor felírt már most vérnyomáscsökkentőt. Azóta abbahagytam a dohányzást, a kávét és érdekes, legtöbb mérésem állandóan normális értéket mutat. Tegnap este volt 150/90 de eddig mindig 120/80 volt átlagba. Nem tudom, hogy mit csináljak. :/
2017. máj. 23. 07:57
 12/13 anonim válasza:
Nekem sajnos apai, és anyai ágon is öröklött a magas vérnyomás. 20éve rosszul lettem, csak ültem a munkahelyemen és egyre feszültebb lettem, irány a kórház...210/110...felírtak két fajta gyógyszert Concor, és Tritace amit egy darabig szedtem, aztán mivel szédültem tőle, meg kótyagos voltam abbahagytam...az óta néha bementem a sürgősségire kocsival, mert szédültem...220/110, és hasonlók, infúzió, aztán irány tovább a munka. Volt egy csuklós vérnyomásmérőm, de mint kiderült, semmit sem ért, teljesen hamis adatokat mutatott...itthon 130/90, az orvosi rendelőben 210/100...egy hónapja vettem egy Omront, az jól mér, készítettem vérnyomásnaplót, a doktornő felírt Cozaart, amitől még magasabb lett a reggeli, és az esti is, fájt a fejem mikor beszedtem, és néha mikor álltam meginogtam, mintha össze akarnék esni...másodjára Coverexet írt fel, reggel Coverex Komb, este sima 5mg...csütörtökön lesz egy hete, hogy szedem, de már két reggel is végre 120/80 volt, így talán reménykedhetek hogy használ, esténként még magasabb...Utólag kiderült, hogy apám is ezt szedi, és neki is jó! A kérdésem az, hogy az elhanyagolt 20 év alatt, szerintem kialakult néhány szövődmény ( a szemeim égni szoktak, néha rosszabbul látok, sötétebb minden, egyes ételekre intoleranciám alakult ki, fejfájás, fülzúgás amikor csend van körülöttem,gyomor panaszok, és rosszul aludtam ( a gyógyszer óta átalszom az éjszakát) szóval most hogy rendben lesz a vérnyomásom, mennyi idő hogy a szövődmények javuljanak? Egyébként évek óta napi 5km.-t gyalogolok...
2017. dec. 12. 13:24
 13/13 anonim válasza:
Sziasztok! Nemrégiben derült ki hogy igen magas a vérnyomásom. Szédülés, igen rossz közérzet. Tritace gyógyszert kaptam. Van valakinek véleménye róla? Hét elején még 2,5mg,2x1, de mai naptol már 10 mg napi 1 x
2019. dec. 30. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!