Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fényterápia: Vennétek otthonra...

Fényterápia: Vennétek otthonra lámpát, ha pikkelysömörötök van?

Figyelt kérdés

Pikkelysömöröm van legalább fél éve a fejbőrömön. Már megtaláltam rá igazából a hajsampont (Neutrogéna T Gél), de most azt nem használhatom, mert próbálkozunk a kistesóval.

Így most a pikkelysömöröm megint előjött. Most megyek e hónapban dokihoz vele. Olvastam sok helyen, hogy a mindenféle gyógyszeres kezelés meg krémek nem biztos, hogy jót tesznek a szervezetnek, s csak lassítják a terjedését.

Viszont rengeteg jót hallottam a fényterápiáról, egy bizonyos lámpáról. Csakhogy az ára 200 ezer forint legalább.

Ebayen viszont találtam használtat kevesebb, mint fele annyiért. Nagyon gondolkodok rajta, hogy megvegyem.

Nagyon sok mindenre jó, talán az arcom pattanásosságán is tudna segíteni. A múltkor is jól jött volna, a lányomnak középfül gyulladása volt, és azt írja, arra is jó.

A hátfájás elég gyakori páromnál, arra is jó a leírás szerint. Ezek tényleg jók ilyen sok mindenre? Vagy ez is csak egy kamu? Fogíny problémám is van, kíváncsi lennék, hogy tényleg megoldja e ezeket a problémákat.

Van valakinek ilyen lámpája otthon? Mióta használja, mire használta eddig, használ?

2013. júl. 2. 07:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hát igen,de ha úgysem használják,így is jobb nekik,mintha csak állna.Szerintem mondd nekik,h Te többet adnál,de ha nem akarják,ne erősködj!
2013. júl. 3. 20:24
 12/14 A kérdező kommentje:
Szerintem max 80-at felajánlok, ha keveslik, akkor mondom, hogy veszek újonnan máshonnan, mert én erre a célra nem akartam többet szánni...egyébként a mai értéke tényleg ennyi. De majd azért először utánanézek annak a márkának, ami nekik van, hogy ne kamu legyen, mert azt mondta anyós, hogy akkor vették, mikor azt az edénykészletet, amit ajándékba odaadtak nekünk. Az edénykészletet tulajdonképpen tombolán nyerték. Azt mondták nekik, hogy 150 ezer forint értékű az edénykészlet...hát, szerintem 100 forintot nem ér.
2013. júl. 3. 20:36
 13/14 Una ***** válasza:
Sajnos bár fontos az ár de van más is amire érdemes figyelni. Az olcsóbb, kisebb teljesítményű gépek kis mélységig képesek hatást kifejteni, inkább bőrrel kapcsolatos, felületi kezelésre alkalmasak vagy nagyon sokáig kell a lámpa alatt feküdni. A bőr kezelésénél is fontos lehet a mélyebben zajló folyamatokra gyakorolt hatás, a hajszálerek keringésének jelentős javulása. A nagy gépek mélyebbre hatolnak, ők képesek fájdalomcsillapításra, csonthártya gyulladások, fertőzések, visszerek kezelésére, ugyanakkor felületi kezelések esetén sem kell aggódni, hogy a nagyobb teljesítményük miatt károsodást okoznak. A nagy gép még egy megfázott, recsegő térdet is rendbe tesz, tapasztaltam, hogy a fáradt szemet, fülgyulladást, megfázás esetén arcüreget is érezhetően rendbe tesz. Az általad említett gátproblémát bizony nagyobb géppel kell kezelni, ehhez már kevesek a kis gépek. Tény, hogy mélyen zsebbe kell nyúlni de egy életre szól, inkább méretezd túl mint megbánd később, hogy nem nagyobbat vettél és nem jut el megfelelő mélységbe a jótékony hatás. Korábban egy kis kölcsöngéppel próbálkoztam és hatástalannak éreztem viszont amikor a kórházi utókezelések alkalmával a nagy gép alá fektettek meglepve éreztem olyan markáns hatásokat amiket a kicsivel soha. Bizony örültem, hogy a kicsi egy kölcsöngép volt és a tapasztalatok birtokában a megfelelő gépet vehettem meg amit aktívan használunk azóta is. A lányom szerint az erős menstruációs görcsöket is enyhíti amiben kételkedtem kezdetben de el kell hinnem, nem használ gyógyszert amióta rászokott a gépre.
2013. júl. 7. 00:17
 14/14 anonim ***** válasza:
Én apámmal megcsináltam a lámpát 45 ezerből. Rendes orvosi UV-B lámpa :-) és használ.
2013. szept. 9. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!