Én egy 30 hetes kismama vagyok. Már nagyon izgatott vagyok, nagyon várom a pici babámat. Csak egy dologtól félek. Az pedig a szülés. Nagyon fáj? Ez az első gyerek.
Én 31 hetes vagyok,második babával és azt szeretném kérdezni,hogy tulajdonképpen mitől félsz???hiszen még nem is tudod milyen érzés!Elolvasod a sok siránkozót,hogy neki milyen borzasztó szülése volt,de az az övé volt!Én az első terhességem alatt egyáltalán nem gondoltam a szülésre,hiszen nem tudtam mi vár pontosan,fogalmam nagyjából volt,de egyszerüen hagytam,hogy menjen minden a maga útján.Aztán eljött a szülés napja és akkor sem arra gondoltam hogy húúú ez fáj vagy húúú ez hogy fog fájni,hiszen nem tudtam hogy mit fogok érezni,meddig fog tartani,stb...!
Most a második terhességem alatt a szüléssel kapcsolatosan annyi aggodalmam van,hogy a lányomra ki fog vigyázni,hol leszünk ha beindul a szülés,azonnal tud-e jönni valaki aki vigyáz rá és azzal az emberrel hogy fogja bírni,mivel igazából senki sem szokott rá vigyázni,csak anya és apa...
Szóval ne félj,mert ki tudja neked mit hoz a szülőszoba...a szülési fájdalmakat pedig ugy is felül múlja majd a gátseb vagy a császár sebe,1 hét múlva nem is fogsz rá emlékezni,milyen a tolófájás...ne parázz rá,él meg,segíts a testednek és próbálj ellazulni,ne görcsösen fetrengeni a vajúdóba,mert az nem fog segíteni! :)
3-as vagyok!Nyugodtságomnak vagy másnak köszönhetően,de összesen 5 óra volt az egész utazással együtt,ebből ami kicsit fájdalmasabb volt összesen talán 2 óra,szülőszobán pedig alig voltam,mert 30 perc alatt kibújt,ebben burokrepesztés,gátmetszés...kb a 4. nyomásra kicsusszant! :)
A tolófájás szóban pedig fogalmam sincs,miért van a fájás szó,ugyanis az nekem egyáltalán nem fájt,olyan érzés mintha kakilnod kéne...én el is mentem wc-re,ahol semmi sem történt,aztán jöttem rá,hogy nem wc-zni kellett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!