Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ebben az esetben van lehetőség...

Ebben az esetben van lehetőség még a túlélésre?

Figyelt kérdés

Túlélheti az ember még ezt?

A történet a következő: Van mondjuk egy ember aki melanomás lesz. Fél évig kapja a kemot meg különböző kezeléseket. Az orvosok azt mondják neki, hogy meggyógyult, minden rendben van, nincs már vész. Kb fél évvel a kemoterápia befejezése után mikor már kilábalt ebből a cuccból és a kemo különböző tüneteiből akkor hirtelen megbetegszik. Köhögés, orrfolyás, láz stb, egy egyszerű megfázásos tünet. Mivel kemo után elég gyenge az ember szervezete, elmegy még ezzel a kis piti dologgal is orvoshoz. Az orvos nem tudja mi a baja és nem akar neki mindenféle gyógyszert felírni hogy tovább gyengüljön. Elküldi mindenféle kivizsgálásra, CT és hasonlók. Megvannak a vizsgálat eredményei és kiderül hogy számos nagyobb méretű daganat van a belső szerveiben (nyirok, csontok stb). Túlélheti még ezt az ember????:\'(

2009. okt. 14. 19:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Itt biztos, hogy nem kapsz erre választ, mert nem lehet rá válaszolni. Még ha itt mindenki onkológus lenne és a kezünkben lenne az összes lelet, akkor sem.
2009. okt. 14. 19:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

én nem vagyok orvos. ezt előre mondom.

de amit leírsz, az áttétnek tűnik.

lehet tudni, hogy vertikális, vagy horizontális melanoma volt? mennyi idő után vették észre? hol helyezkedett el, hogy nézett ki?

úgy tudom, az áttéteket sajnos már nem tudják kézben tartani. a nyirok különösen veszélyes.

ez kivel történt meg? csak nem veled?

2009. okt. 14. 19:41
 3/13 A kérdező kommentje:
Tehát szerencse kérdése?
2009. okt. 14. 19:41
 4/13 A kérdező kommentje:
2. válaszolónak: Nem velem történt meg, hanem egyik ismerősömmel. A melanoma fogalmam sincs milyen volt, de nem csak egy helyen volt az hanem az egész testén. Abból kigyógyult azt mondták az orvosok.
2009. okt. 14. 19:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt szerencse másrész hozzáállás kérdése.

Van aki túlél egy áttétes rákot, pedig nem nagyon adnak neki esélyt, van aki belehal abba amiből szinte mindenki kigyógyul. Ez az ami miatt nem lehet rá biztosan válaszolni.

2009. okt. 14. 19:43
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek, ne tőlünk kérdezd ezt meg!...
2009. okt. 14. 19:44
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
második vagyok. szerintem készülj fel a legrosszabbra. az ismerősöd fiatal?
2009. okt. 14. 19:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a melanóma nagyon agresszív daganat, azért is olyan veszélyes mert nagyon hamar áttétet képez. Ha pedig bekerül a nyirokrendszerben akkor gyorsan szétterjed. Hogy pontosan mik a túlélés esélyei azt az orvosok tudják megmondani, sok mindentől függ, hogy mennyire előrehaladott a betegség, mennyire erős a szervezete a betegnek, hogyan reagál a kezelésekre. Nagyon sajnálom mindenesetre.
2009. okt. 14. 19:48
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
én sem vagyok orvos, de az orvosira járok, láttam már pár beteget. ha számos nagyobb méretű daganat van a belső szerveiben, főleg csontban és nyirokban, akkor sajnos gyógyíthatatlan. a melanoma jellemzően elsőként csontokba ad áttétet. sajnos mind a csontáttétt, de különösen a nyirok operálhatatlan, tehát kizárólag gyógyszeresen és kemoterápiával kezelhetik. és abból, amit írtál több szervrendszerét is érintik az áttétek. sajnos ilyen stádiumú beteget nem lehet megmenteni. sajnálom hogy ezt kell mondanom.
2009. okt. 14. 19:48
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Most már tudom, hogy nem rólad van szó, így azt a választ írom, ami a várható esemény. A melanoma a legagresszívabb rák, áttét szempontjából is az. Ez az ember Isten kezében van, de nem lehet megjósolni, hogy meddig.
2009. okt. 14. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!