Kinek volt már végbélsipoly műtéte?
Olvastam itt, kb. 3 hete írta valaki, hogy ilyen műtét előtt áll.
Nagyon jó lenne találni valakit, aki ugyanilyen problémától szenved.
Itt ugyan nem kimondottan sipolyról van szó, de végbélbetegségekkel foglalkozó fórum, hátha találsz benne erről is valamit:
nekem nem volt, de sajna tesómnak igen. februárban megműtötték, és hála mára már rendben van minden. őt érzéstelenítették, a műtét talán kb 1 órás volt ha jól emlékszem. utána még kezelésekre, tisztításokra járt pár hétig. nem akarlak elkeseríteni de az nem volt valami kellemes. (ugye még friss volt a seb)
de na parázz a pár hónap és mintha misem történt volna, úgy fogsz rá visszagondolni.
2. vagyok
az utolsó mondat ne parázz akart volna lenni. bocsi
Köszi, hogy írtál. Én kínok-kínját éltem át a szülés utáni gátsebem miatt, sokkal rosszabb ezügyben remélem már nem jöhet.
Nem altatásban volt a műtét, hanem helyi érzéstelenítésben?
Szia!
Sajna nekem is volt részem ilyenben! Először, tályoggal kezdődött, mikor azt hittem vége, akkor keletkezett a sipoly. Mind kettő egy-egy hónapig tartott, míg rendbe jött teljesen. A sipolyt nekem is meg műtötték, mert az magától soha nem jönne helyre. Nekem egy erre szakosodott orvos csinálta.
Bementem a kórházba, és még aznap meg is csinálták. Előtte tilos volt az evés, és még jött a beöntés. Gerincbe kaptam az érzéstelenítőt, így deréktól lefelé semmit nem éreztem. kb. 1 órás műtét volt. Mégegyszer nem engedném csak altatással, mert utána nem tudtam vizelni, mivel teljesen érzéketlen voltam ott lent. Csupán két napig voltam bent, és 2-3 naponta be kellett mennek további utókezelésekre.
Ami abból állt, (pontosan nem tudom)hogy egy nagyon pici altatással (bódítás) valami madzag lógott ki a sebből, és azon húztak. Egy pár hétbe telt, mire eltűnt az egész, és minden a régi lett. Az egész herce-hurca olyan kellemetlen volt, mint inkább fájdalmas. Gondolok itt a vizsgálatokra, meg a wc-re, meg a tisztálkodásra, mind olyan kellemetlen volt. Ami a legrosszabb, hogy ki is újulhat. Bár ez nagyban függ,a műtétet végző orvos tudásától. Sok sikert hozzá, és kitartást!
Köszi, hogy írtál, rám is ez vár sajnos.
Azt még megkérdezhetem milyen tünete volt a tályognak? Mert én úgy tudtam az lázzal jár és antibiotikumos kezelés kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!