Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha 15éve ki akartam operalni...

Ha 15éve ki akartam operalni egy anyajegyet tűvel akkor utólag már nem lehet bajom tőle?

Figyelt kérdés
8 éves lehettem és volt egy pici sötétbarna anyajegy az arcomon. Nem tudom milyen megfontolasból úgy döntöttem hogy tűvel kiműtöm. Jól megpiszkaltam,vérzett is. Miután meggyógyult 3x akkora lett viszont nagyon halvány. Semmi nem történt utána évekig. Akkor most már nyugodt lehetek,ennyi idő elteltével nem lesz bajom belőle?
2009. okt. 13. 18:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha azóta nyugton van, és nem változik semmit, akkor nyugodt lehetsz.
2009. okt. 13. 18:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Még annyi,hogy tudom,hogy nem szabadna, de 1-2éve mindig kihúzom belőle a szörszálat.Az akár 5év múlva is okozhat bajt ha folytatom?
2009. okt. 13. 19:03
 3/9 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
74%

Az a legnagyobb veszély, ha úgy GONDOLSZ rá, hogy szinte elvárod a bajt. Vagy ne is törődj vele, vagy gondolj rá pozitívan, pl. arra, hogy elhalványodik. Gondolj rá szeretettel, mondd neki, hogy bocsi amiért megpiszkáltalak, többet nem fordul elő, stb.

Ez nem vicc, ez hatásos, ezt minden igazi orvos elismeri.

2009. okt. 13. 19:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Feltétlenül fordulj bőrgyógyászhoz, és kérdezd meg, milyen típusú az anyajegy. Ha úgynevezett festékes anyajegyről van szó, akkor SZIGORÚAN TILOS kihúzni a szőrszálat belőle, mivel ez melanómát okozhat, ami a legrondább rákok közé tartozik. Azt, hogy az anyajegy milyen típusú, nem fogjuk tudni itt megmondani neked, ehhez szakemberre van szükség, aki megvizsgálja! Ha nem festékes az anyajegy, akkor valószínűleg nem lesz baj a húzkodásból.

Ha megijesztettelek, nem baj.

2010. jan. 23. 18:58
 5/9 anonim ***** válasza:
19:11: Milyen forrásaid vannak erre az állításra? Kik azok az igazi orvosok szerinted, és hány százalékát képviselik az orvostársadalomnak? Hol vannak olyan oldalak a neten, ahol bőrgyógyászok ilyesmit írtak le tanácsként?
2010. jan. 23. 19:05
 6/9 A kérdező kommentje:
A "húzkodásról" leálltam. Szerencsére nem vastag fekete szörszál nő ki belőle,csak vékony pihe,annyi,hogy picit hosszabb. Tudom nem orvosok válaszolnak itt, de ha a 15éve változatlan a kinézete akkor jelenthet veszélyt vajon,vagy nem kell vele orvoshoz rohannom? Az igazság az, hogy kicsit hipohonder vagyok és próbálok nem minden félelmemnek hangot adni az orvosnál.
2010. jan. 23. 19:13
 7/9 anonim ***** válasza:

18:58 voltam. Nem orvos vagyok, hanem gyógymasszőr, és annyit írtam le, amit a bőrgyógyászat vizsgámra meg kellett tanulnom, és felelősséggel merem állítani. A mostani kérdésedre azért nem válaszolok, mert nem tudnám felelősséggel tenni, erre nem terjed ki a képzettségem. Nekem is van olyan anyajegyem, amit ugyan sose bolygattam, évtizedek óta nyugton van, de tudom, hogy ha egyszer megmozdul, akkor azonnal rohannom kell a bőrgyógyászhoz, mert kétszer is figyelmeztetett rá.

Szerintem dicséretes, hogy küzdesz a hipochondria ellen, és nem akarsz minden tüsszentéssel orvoshoz szaladgálni, de ez más eset.

Ha nem húzgálod és nem bántod, és az anyajegy sem változik, akkor addig valószínűleg nincs baj. Ha változást látsz rajta, akkor azonnal menj orvoshoz.

2010. jan. 23. 19:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm. Ha arra járok megmutatom az orvosnak, addig is igyekszem nem szívrohamot kapni miatta :D
2010. jan. 23. 19:23
 9/9 anonim válasza:

ha azóta sincs semmi gond, akkor nagy valószínűséggel már nem is lesz. én is szedtem ki anyajegyet tűvel az arcomról is, és kettőt a karomról. kb 1 mm-esek voltak, és semmi elváltozás a helyükön, nyomuk sincs.

persze ez keményen "don't try this at home" kategória, korántsem veszélytelen! a bőrgyógyászok gyilkolnak érte, és igazuk van :)

2013. jan. 3. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!