Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csinálnak egy 2 éves...

Mit csinálnak egy 2 éves kisgyerekkel ha kilyukad a foga? Nem tömik be ugye?

Figyelt kérdés
....nekem is volt lyukas tejfogam de nem tömték be, és most a csont fogaim egészségesek!
2009. okt. 13. 08:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%
Tejfoga úgyis kiesik, így nem csinálnak vele semmit,de nem árt már most rászokatni picúrként,h fogat mosson:)
2009. okt. 13. 08:53
 2/14 A kérdező kommentje:
ja tudom, nem az én picurom, hanem egy ismerősé Amerikában.Elvitte dokihoz, aki gázzal meg injekcióval el akarja altatni, hogy betömhesse a fogát, a kint élő húgom meg mondta neki hogy nehogy engedje!!!Kérdezte tőlem, hogy itthon hogy is van, ugye nem tömik be.Én is úgy tudtam, hogy nem tömik be, csak biztos akartam lenni, mielőtt válaszolok neki!köszi:)
2009. okt. 13. 08:58
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Javasold neki, hogy kerülje a cukrot, és inkább gyümölcsökkel etesse a picit, így elkerülheti a későbbi fogszuvasodást is...
2009. okt. 13. 09:02
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne tömnék be? Hülyeség, hogy nem tömik be. A lányomnak is kilyukadt a foga, pedig naponta többször, Elmexxel mostuk, és betömték neki. És ő is kb. 2 éves volt. Muszáj betömni, mert különben a maradó fogakat károsíthatja. Nem biztos, hogy károsítja, de lehet.

Akkor nem tömik be, ha csak sérült a zománcréteg (ilyen is volt nekünk az első fogakon, de ez nem fekete volt, hanem mélyedés a fogzománcban).

2009. okt. 13. 09:21
 5/14 A kérdező kommentje:
és elaltatták, vagy hogy tömték be?
2009. okt. 13. 09:29
 6/14 anonim ***** válasza:
37%

Erre csak azt tudom mondani, hogy Amerika........

Anyatej helyett McDonaldsos sült krumplit esznek.

2009. okt. 13. 09:40
 7/14 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy bgetömik. Soká fog még az a fog kiesni, mikor lesz még 6-7 éves? Addig meg kirohad a foga és a többire is átterjed.

Vannak már olyan modern tömőanyagok, amiket egy pillanat alatt be lehet rakni. Persze biztos ordítani fog a gyerek. De aki Amerikában él, annak azt kell elfogadni ami ott szokás. Persze azért lehet másik fogorvost keresni, de szerintem jobb túlesni rajta, mert a sok orvoshoz mászkálásért sem rajonganak a gyerekek!

2009. okt. 13. 09:46
 8/14 A kérdező kommentje:

09:40 es, nem McDonald's-on él a kisfiú, csak kilyukadt a foga!Normálisan nevelik, etetik, nem értem miért kell kritizálni.

Köszi a válaszokat, mondom nekik, hogy keressenek egy olyan helyet ahol nem altatják ilyen brutál módon.

2009. okt. 13. 09:51
 9/14 anonim ***** válasza:

Amúgy nem biztos, hogy olyan brutális az az altatás. Lehet, hogy nálunk még nem szokás az ilyesmi (legalábbis a TB nem támogatja), de szerintem inkább csak kábításról van szó, hogy nyugton legyen a gyerek.

Ha belegondolsz a gyerekeknél a mandulát is altatásban veszik ki.

2009. okt. 13. 10:40
 10/14 A kérdező kommentje:
azért vannak kint nagyon brutális dolgok, amiknek jobb előbb utána nézni, utána járni, és amik nagyon remélem nem terjednek ide, hozzánk át!!!!csak ezért kérdezte a tesóm, hogy itt mi a szokás!
2009. okt. 13. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!