Most mit csináljak?
A helyzet az, hogy egész nap szédülök, de úgy, hogy egyik faltól a másiknak megyek, vérzik az orrom már harmadjára a mai nap, zsibbadnak a kezeim, lábaim és mellé még fázok is, így gondoltam megmérem a vérnyomásom, aminek az eredménye: 180/70, a pulzusom 52. Már hetek óta fáj a fejem és mentem vele orvoshoz is, semmit nem csinált, hazaküldött azzal, hogy "fejfájással senki se jár orvoshoz". Reggel óta csak egyre rosszabb ez az egész, nem tudom mit kellene csinálnom, orvos ma nincs, szüleim dolgoznak délutános műszakban, egyedül vagyok itthon. Mitől lehet ennyire alacsony a pulzusom? Lehet, hogy csak a melegtől van? Mit csináljak, hogy jobban legyek?
Előre is köszönöm a válaszokat. 18L
A 180/70 az kifejezetten magas vérnyomás, ettől szédelegsz. Amikor nekem is ennyi volt én is szédültem.
Ezzel pedig vissza kellene menned az orvoshoz.
Az orrvérzés is a magasvérnyomás kísérő tünete.
Semmikeppen sem varj vele! A magas vernyomas halalos is lehet!!! A te korodban ez tenyleg nagyon magas. A tuneteid mind a magas vernyomastol van. En ha helyedben lennek nem varnek egy percet sem.
18/L
Én 59 éves nő vagyok, de a felsorolt tünetek egyike sem jelentkezik nálam a nagy melegben, pedig nincs légkondim.
Lehet, hogy másik orvoshoz kellene menned?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!