Jó így a vércukrom?
Figyelt kérdés
Apukám családjában mindenki cukorbeteg,az egyik nővérem is örökölte de ő csak gyógyszert kap.Apukám kölcsönadta a vércukormérőjét meg hozzá egy füzetet hogy irogassam mennyi a vércukrom...2 hete napi 5x írom úgy ahogy a könyv kéri(reggeli elött,után másfél órával...stb...) mindíg 5,7 fölött van,ma már reggel 7,5-öt mért.Ez baj szerintetetek?2013. jún. 19. 14:51
1/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy az 5,0 körüli a jó, a 7-8 már sok. Persze kérdés hogy étkezés után mennyivel mérted. De ha tele van a család cukorbetegekkel, ők nem tudnak ebben segíteni?
2/7 A kérdező kommentje:
Apám szerint 1 hónapig csináljam aztán mutassam meg orvosnak.Ma a 7,5-öt rögtön ébredés után mértem!
2013. jún. 19. 14:54
3/7 A kérdező kommentje:
Egyenlőre még nem mondtam neki mert hajlamos túlizgulni:)
2013. jún. 19. 14:55
4/7 anonim válasza:
Ja, értelek, a szülők ilyenek. éhgyomorra a 7,5 sok. mennyire táplálkozol egészségesen?
5/7 A kérdező kommentje:
Diétázom+mindìg figyeltem a szénhidrátokkal pont ez a hajlam miatt!
2013. jún. 19. 15:23
6/7 anonim válasza:
Tényleg sok egy kicsit éhgyomorra, de ne aggódj, inkább menj el a dokihoz, hogy időben léphessetek.
7/7 anonim válasza:
Az éhgyomri cukrod 7.5? Az probléma.
Evés után 1 órával mennyi?
Ezzel ne várj egy hónapot, kezdődő cukorbetegséged van, ha éhgyomorra 7.5, 6.5-ig tekintjük normálisnak az éhgyomri cukrot, de ez teljesen egészséges embernél 5 körüli érték.
Nem ártana azzal kezdeni, hogy egy éhgyomri vérvétel, és pontosan mérjék le a cukrod, mert ezek a kis kézi mérők nem mindig pontosak, inkább arra jók, hogy megállapítható egy extrém magas cukor velük, de ennyire kifinomult mérésre, hogy most 7.5 vagy 6.5 vagy 5.5, erre alkalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!