Ha megcsípett valami (szerintem kullancs), akkor a bőrgyógyászhoz is elmehetek vele?
Van egy csípés a lábamon, a közepe kicsit olyan, mintha heges lenne, aztán egy 5 centis pirosság, és végül, mintha a széle fehér lenne.
Szerintem kullancscsípés. Ha bőrgyógyászhoz megyek vele holnap (és nem házidokihoz), akkor ő felismeri, ha gáz van?
Köszönöm a választ!
Sokat járok erdőben, vasárnap is kint voltam. Tegnap reggelre jelent meg egy folt a térdhajlatomnál, egyből kullancs jutott eszembe, és ezzel együtt a legrosszabb.
Szerintem lenézek holnap a bőrgyógyászhoz, csak nehogy kiröhögjön...
Ilyesmi a csípés? Ha igen, az nem bőrgyógyászati probléma, hanem Lyme-kór. Nekem is volt, antibiotikum kell rá, azaz háziorvoshoz kell menned. A barátnőmnek arcideg-bénulása lett tőle, egy hónapig tartott, mire elmúlt neki. Nem tréfa-dolog.
Köszi neked is!
Igen, ilyesmi a csípés. Én is láttam a képet, ezért kezdek kicsit aggódni.
Mi történt veled, miután elmentél a háziorvoshoz? Volt vérvétel vagy csak felírta az antibiotikumot és annyi?
Nekem felírt egy antibiotikumot, ami egy hatalmas méretű tabletta volt (10 évesen legalábbis annak tűnt, de még most is elimerésre méltónak tartom a mértetét :D ), napi 4x 3-at, vagy 3x négyet kellett bevennem, én az utóbbit választottam, hogy hamarabb túllegyek rajta.
Nem lett semmi bajom szerencsére, mert korán észrevettem.
Barátnőmnek meg csak akkor derült ki, mikor már lebénult a fél arca.
Tesóimnak is volt ilyenjük, ők is tablettát kaptak rá, nem lett szerencsére bajuk. :)
Csak megnézi a doki, és ír rá gyógyszert.
Értem, köszönöm! :)
Amúgy most reggelre kicsit halványodott a folt, aztán ahogy megpiszkáltam kicsit, visszajött..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!