Mi az, hogy 9 (! ) hónap mire kivizsgálnak?
Még 2012 novemberében küldött el a háziorvosom endokrinológushoz, ami abból áll, hogy vért vesznek, 10-re jön az orvos és levetkőzök előtte és megméri a súlyomat/magasságomat és ennyi. Eddig 8 hónap alatt háromszor voltam. Első alkalommal csak vérvétel volt, másodszor hasi ultrahang, harmadszor ilyen cukros löttyöt ittam. Pcos gyanús vagyok. Elvileg júliusban fogják megmondani, hogy mi van és mi a teendő. Normális ez, hogy 3 havonta van eredmény és szaros 9 hónapba kerül mire csinálnak is valamit? Szerintem ez teljesen felháborító... ezt max 1 hónap alatt el lehetne intézni szerintem, de ha nem akkor 2. Attól több 100, hogy nem kell. Nagyon ideges vagyok miatta.
16/L
Sajnos ez az ára annak, hogy ingyen van az ellátás mindenkinek. Kicsi a kapacitása az egészségügynek, kiváltképp az endokrinológiának, és nagyon nagy a várakozási idő, mert sok a beteg. Nyilván ha több pénz lenne az egészségügyben, akkor lehetne bővíteni, de sajnos ennyi jut. Örülj, hogy a te betegséged nem életveszélyes (bár megértem, hogy végre szeretnél a végére járni, azért 9 hónap nem kevés idő). A nagy baj tényleg akkor van, ha pl. tumor vagy ilyesmi gyanú van, ahol minden nap számíthat...
Amit tehetsz legközelebb, hogy magánorvoshoz mész, akkor valószínű, hogy nem kell ennyit várni, de az jó pár 10ezer forintba kerül :(
Ha ingyenes az ellátás, mire fizetünk tb-t????
Egyébként botrány az egész. Sajnos nekem is sikerült közelebbről megismernem az évek alatt a magyar eü-i ellátást.
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!