Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit takar az, hogy teljes...

Mit takar az, hogy teljes kivizsgálás?

Figyelt kérdés
Mi tartozik bele. Mert nemsokára megyek és kíváncsi vagyok.

2013. jún. 16. 16:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Teljes kivizsgálás nem létezik.
2013. jún. 16. 16:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem arra gondol a kérdező, hogy egy betegség feltárásához vért vesznek tőle, hasi/szív uh-t csinálnak, EKG-t, meg ilyesmit. Legalábbis nekem a háziorvosom azt mondta, hogy "elküldelek egy teljeskörű kivizsgálásra", és ebbe a vérvétel, hasi uh, szív uh, EKG, szemfenékvizsgálat és a CT tartozott bele. Egyik se fájdalmas.
2013. jún. 16. 16:25
 3/10 A kérdező kommentje:
igen második ilyenre gondoltam :D köszi és esetleg nem tudod van még másmilyen ami hasonlókat tartalmaz?
2013. jún. 16. 16:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ,hogy diák vagy és iskolába kell ez a kivizsgálás,vagy felnőtt vagy már.

Na iskolások panaszkodtak ezzel a témával kapcsolatban,nekik a teljes kivizsgálás egyet jelentett a meztelen vizsgálattal.A rutin vizsgálatokat megcsináták(magasság,súly,vérnyomás,szív meghallgatás és a tüdőé,gerinc vizsgálat,hallás,látás,lúdtalp kb ennyi)majd ezek után a lányokkal közölték hogy megtapintják a mellüket is,aztán meg volt ahol levetették az alsóneműjüket hogy kívülről megnézzék a szerméremajkakat és a csiklót,de ez utóbbi vizsgálat nem kötelező,ez megtagadható,illetve volt még vízelet minta leadása.Ez ritka eset,mi balhéztunk volna diákként ezen.A fiúknál meg here áttapintását és a fityma hátrahúzását jelenti.

Felnőtteknél EKG és a rutin vizsgálatok(hallás,látás,súlyre rákérdezhet,gerinc megtekintés,szájba belenézhet,a nyakrészt kitapinthatja az orvos,a hasat megnyomkodhatja,szívet,tüdőt nézhet esetleg.

És előfordulhat hogy elküld urólogia,nőgyógyászati vizsgálatra szakorvoshoz,de ez sem jellemző.

Tehát felnőtt vagy vagy gyerek és milyen munkához,vagy iskolához kell a vizsgálat?

2013. jún. 16. 16:33
 5/10 A kérdező kommentje:

16 vagyok. És nem kell sehova, csak sajnos sok minden előjött és anyukám azt mondta elvisz egy ilyenre.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__4473387-..

2013. jún. 16. 16:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nem értem, hogy bármi konkrét infó nélkül miért "okoskodnak" egyesek.

Ha legalább azt leírnád, hogy minek a kapcán küldenek el kivizsgálásra, akkor lehetne tippelgetni legalább.

De anélkül mégis mit mondjunk? Minden esetben mást takar ez az elég pongyola, "teljes kivizsgálás" kifejezés.

Pl. ha vmilyen gyulladásra utaló jel van a vérképedben, és a gyulladásos gócot akarják megkeresni, akkor elküldenek pl. fül-orr gégészhez, nőgyógyászhoz (amennyiben nő vagy persze), fogászatra stb.

Ha mondjuk műtét előtti kivizsgálás kell, akkor nyilván vérképet néznek (vese, májfunkciót pl), megnézik, hogy a keringésed meg a légzésed bírja-e a műtétet.

Ha mondjuk rákos voltál, és azt akarják megnézni, hogy kiújult-e a betegség, vagy van-e áttét, akkor elküldenek mondjuk képalkotó vizsgálatra meg tumormarkerket méznek.

Szóval ilyen, hogy "teljes kivizsgálás" nincs. Egyrészt nem lehetne megfizetni, másrészt egy év alatt se végeznél vele, harmadrészt meg csak ahhoz, hogy a véredből minden lehetséges dolgot megnézzenek, igen sok vért kellene levenni. Ha meg minden lehetséges képalkotó vizsgálatot is megcsinálnának, akkor pár év múlva még jó kis rákot is kapnál a sugárzástól.

Szóval innentől kezdve, mindenféle konkrétum nélkül nm lehet nyilatkozni, hiába is próbálkoznak itt vele egyesek.

Meg kell kérdezni az orvost, aki ezt mondta és kész.

2013. jún. 16. 16:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Most eggyel fölötted belinkeltem mik a problémák. Nem orvos küldött el. Anyukám nővér és ő fogja elintézni. Amúgy bocsi , hogy nem írtam le mindent.
2013. jún. 16. 16:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezek alapján mondjuk első körben endokrinológiára kellene elmenni. A csuklóddal az ortopédiára, az anyajegyeiddel meg a bőrgyógyászatra.
2013. jún. 16. 16:51
 9/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ. :D
2013. jún. 16. 16:52
 10/10 anonim ***** válasza:
valóban vérvizsgálatra és ezáltal valószínűleg hormon vizsgálatra kell a te esetedben gondolni.Ha anyukád úgyis nővér akkor szerencsés vagy,mert tudja hogy mi vár majd rád,jó lenne ha vele beszélgetnél el,hogy mindent magyarázon el neked.
2013. jún. 17. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!