Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezzel kellene, hogy orvoshoz...

Ezzel kellene, hogy orvoshoz forduljak?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok.

Napi egyszer van "nagydolgom", de előfordul,hogy kétnaponta egyszer. Mostanában ilyenkor előfordul, hogy fáj, ha elvégzem a dolgom, és véres utána a Wc papír. Heti kétszer ez előfordul. Múltkor elég rendesen véres volt, nagyobb foltban volt vér rajta. Jó, nem úgy, mintha megvágtam volna magam, de a székelési "vérzéshez" képest. Aztán ez háromszor-négyszer megismétlődött. Ma is véres volt, de ma csak épphogy rózsasízn volt a Wc papír. És ma is fájt, mikor elvégeztem a dolgom. Olyan érzés volt, mintha száraz lenne és nehezen jönne ki. Ez a táplálkozáshoz köthető, vagy érdemes lenne orvoshoz menni?

2013. jún. 10. 20:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Valószínű hogy van valami gond. Ha kemény a széklet akkor felsértette a végbeled lehet aranyér is de ezt pontosan nehéz megmondani. A napi 1 nagy dolog vagy 2 napi az normális én szerintem, de ha nagyon kemény akkor vagy kevés a folyadék fogyasztásod és annak az oka vagy lehet más, emésztési zavar is vagy bármi. Nem vagyok doki de menj el orvoshoz, először úgy is vérvételre fog beutalni meg béltükrözésre, de a vérvizsgálatra székletmintát is valószínű kell vigyél, és mivel mondtad hogy csak ritkán van ez lehet úgy fogja adni a beutalót hogy bármikor mehetsz ha véres a széklet akkor szedsz mintát és úgy vagy lehet azt mondja hogy bármikor vigyél be széklet mintát és menjél béltükrözésre, nem tudom. De jobb ha dokihoz mész mert bármi oka lehet a dolognak sajnos. Ha viszonylag friss vérről van szó akkor a beledinél lehet valami vagy a végbelednél, ha nem olyan friss akkor gyomorvérzés is lehet de az ritka elméletileg.
2013. jún. 10. 21:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg aranyér. Érdemes lenne orvoshoz menni.
2013. jún. 10. 21:08
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nem a széklet véres, hanem miután kitörlöm.

Igazatok van. Hát folyadékot NAGYON keveset iszom, előfordul, hogy napi 2-3-4pohár, mert elfelejtek.

Az emésztésemmel régóta gondok vannak, kaptam vitaminokat, még nem kezdtem el szedni. De akkor el fogok menni, jobb megelőzni a bajt!

2013. jún. 10. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!