Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vass tablettát mire szoktak...

Vass tablettát mire szoktak szedni?

Figyelt kérdés
Alacsony vérnyomásra ? Minden érdekel amire Vass tablettát írhatnak fel..
2013. máj. 25. 10:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a vörös vérsejtek száma alacsonyabb, mint kellene.

Persze, hogy ez a vérnyomással összefüggésben van-e, azt nem tudom.

Magas vastartalma van viszont: a nyers petrezselyem levélnek, a céklának. Biztosan vannak még hasonló más ételek is, én ezekről tudok.

2013. máj. 25. 10:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Vashiányos vérszegénység szere.

Ahhoz nagyon vérszegénynek kell lenni valakinek, hogy ettől alacsony legyen a vérnyomása. A vérnyomást alapvetően nem emeli a vas pótlás :)

Vérszegénység kialakulhat helytelen egyoldalú táplálkozás miatt , ez a leggyakoribb.

Nőknél erős menstruációs vérzésnél, a vérvesztés miatt.

Bizonyos vesebetegségeket kísér vashiányos vérszegénység, illetve felszívódási zavarok esetén / pl: lisztérzékenység/, ha nem tartja az illető a diétát.

Vérzéssel járó bélbetegségeknél szintén jelentkezhet, illetve daganatos betegségek kísérő tüneteként figyelhető meg, de itt nem a fő kezelés ugye a vaspótlás, az csak kiegészítő terápiaként van jen.

2013. máj. 25. 10:28
 3/3 A kérdező kommentje:
A vérnyomást csak úgy írtam,inkább az érdekel h miért szokták felírni valakinek,pl nőnek ? mire ? vag milyen betegségre ?
2013. máj. 25. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!