Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Létezik olyan, aki heroinozott...

Létezik olyan, aki heroinozott és nem szokott rá?

Figyelt kérdés

Úgy tudom ez a drog ami szinte biztos, hogy függőséget vált ki. Van olyan ember, aki pár után nem szokott rá? Esetleg akár számos belövés után is. Mint a cigi, van aki szívja mert rászokott, van aki elszív párat de nem szokik rá.

Furcsa nem?

2013. máj. 23. 20:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
41%

Az az igazság, hogy még sosem volt olyan ember, aki heroinnal kezdett. Talán bele is halt.

Először csak pár joint, pár lsd trip, és a többi, hosszú út vezet a heroinig.

És mire eljut odáig, addigra már rég rászokott a drogra.

Aki még a marihuánát sem próbálta, az nagy valószínűséggel nem éli túl a heroint. A szervezetünk számára kialakul a tolerancia, és ennek a következményeként jut el valaki ideáig. Anélkül nem.

2013. máj. 23. 20:52
 2/13 anonim ***** válasza:
Különböző drogoknak eltérő az ún. addiktív potenciálja , tehát a rászokás intenzitása , sebessége és ereje . Némelyiktől gyorsabban , másiktól lassabban szokik rá a használója . Sőt előfordul olyan eset is amit leírtál , hogy rá sem szokik a használó . A leírt heroinnak és a nikotinnak viszont magas a potenciálja , és szerencsés az a használó aki nem szokik rá . Az is elképzelhető , hogy szervezete olyan válaszokat küldött ( hányás , betegségérzet stb. )amitől kellemetlenül érezte magát és emiatt nem szokott rá .
2013. máj. 23. 20:56
 3/13 A kérdező kommentje:
létezik olyan, hogy a szervezet akadályoz meg valami használatában? Mert régen simán megittam a vodkanarancsot, sőt még jó sokat is, most 1 korty, megérzem benne a vodkát és elkap a hányinger atomra. Már magától a narancstól is, mert rá emlékeztet :D Lehet hogy öntudatlanul is megmentem magam hmm
2013. máj. 23. 21:43
 4/13 anonim ***** válasza:

@első kommentelő: badarságokat írsz! A marihuána és a heroin használatának nincs semmiféle hozzászokási köze egymáshoz - a kannabinoidok és az ópiátok között nincs kereszttolerancia. Ez az "eljutás" folyamat is hülyeség, egyszerűen csak nagyságrendekkel nagyobb a marihuána mennyisége a piacon, és nagyobb az elfogadottsága is, ezért kezdi mindenki azzal. Semmi sem garantálja, hogy utána végig kelljen mászni a többi drogon ahhoz, hogy eljuss a heroinig. Buta lineáris gondolkodás, egy alaptalan "drog-keménységi" sorrend alapján.

@kérdező: Nincs olyan, hogy "szinte biztos". A szer típusa annyiban számít, hogy képes-e olyan hatásokat okozni, ami a szerhasználónak szükséges. Aki a heroinnal kapcsolatba kerül, az a szociális környezete hatására teszi, mert ez egy tipikus "szarazélet" önpusztító menekülődrog. Tehát ha valakinek "szarazélet"-társasága van, az pont azt a szükségletet találja meg a heroinban, amit a társasága értékel (=az önpusztítást, menekülést).

A droghatás erősen egyedi. Sokan vannak olyanok, akiknek az ópiátok kipróbálása egyáltalán nem jön be, pl. hánynak tőle és/vagy általánosságban rossz élményt okoz. Kicsit olyan ez, mint az alkohol használata - először a gyerekek nagytöbbsége utálja a sör/bor/tömények ízét, de aztán a társaság miatt lassan rátanul a fogyasztásra. Igazad van abban, hogy a saját szervezeted reakcióira érdemes figyelni! Ne nyomd el akarattal a zsigeri undort, mert az igenis fontos jelzés a testedtől, hogy kerüld el azt a dolgot.

2013. máj. 25. 15:13
 5/13 anonim ***** válasza:

Testi függőség általában kb a harmadik használatra alakul ki, lelki függőség már az első után garantált! Hozzá kell tennem a lelki függőség sokkal erősebb mint a testi. Én csak gyengébb ópiátot próbáltam. Egy injekció volt, de a sovárgás annyira erős volt utána, hogy heteken keresztül szinte másra sem gondoltam. Néha ma is vágyakozom utána. Bevallom őszintén csak azért nem lettem függő mert nem tudtam többet beszerezni belőle abban a kritikus pár hétben amíg annyira vágytam rá.

Ne próbáld ki!

2013. máj. 31. 11:18
 6/13 A kérdező kommentje:
az utolsónak: hát ez elég para, főleg azért, hogy injekció. Injekciót a tényleg függők szoktak úgy tudom, másképpen is lehet tolni a heroint (de ezeket tényleg csak mesélték "hozzáértők")
2013. máj. 31. 18:16
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha nem injekcióba tolják akkor kétszer annyi kell belőle, és még úgysem ugyanolyan a hatás. Függőség szempontjából nincs különbség mert az idegrendszer receptoraihoz kötődik az anyag így is úgy is.

Akár melyik fogyasztási formát választod, a függőség garantált. Az ópiátokkal ne játszál! Mindig sírás a vége!

2013. máj. 31. 20:22
 8/13 anonim ***** válasza:
Van:aki belehalt az első használat(okba)-sajnos a heroin túl erős függöséget okoz káros és részben egy ideig jó hatások mellett!
2013. jún. 2. 13:09
 9/13 anonim ***** válasza:
Aki még a marihuánát sem próbálta, az nagy valószínűséggel nem éli túl a heroint. A szervezetünk számára kialakul a tolerancia, és ennek a következményeként jut el valaki ideáig. Anélkül nem. <--- ez ordas nagy baromság, az általad felsorolt 3 szernek (fű, LSD, heroin) teljesen eltérő a hatásmechanizmusuk, az LSD LSD-toleranciát alakít ki (ez egyébként pár napig tart), a heroin herointoleranciát....
2013. jún. 6. 01:37
 10/13 anonim ***** válasza:
Az előző jól mondja. Nincs összefüggés a különböző drogok toleranciája között. A kezdő heroinistákat általában tapasztaltabb ismerőseik vezetik bele a szer használatába, és ők elég tapasztaltak ahhoz hogy megállapítsák mennyi a kezdő adag. A túladagolás általában olyankor történik amikor a szokottnál tisztább anyagot kap a használó (tudtán kívül) és ebből a szokásos mennyiséget adja be magának. Ez bárkivel rlőfordulhat nem csak kezdőkkel.
2013. jún. 6. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!