Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem tudok elaludni?

Miért nem tudok elaludni?

Figyelt kérdés
Mostanában nemtudok elaludni.Pedig lefekszek olyan 9-10 körül, hogy másnapra kialudjam magam. (6kor kelek). De nemmegy mindig ilyen éjfél-1 óra körül tudok csak elaludni. de heti 3 x edzem (15.30-17.00)szóval jól el is fáradok. Néha délutánonként is alszok 1-2 órát, ugyanazon az ágyon, ugyanolyan párnákkal,takarókkal.De ha egyszerrűen eljön az alvásidő nem megy. Ez mitől lehet? . 13 éves lány
2009. okt. 3. 16:48
 1/6 anonim válasza:
Egyszerűen ez sem fáraszt még le teljesen. Általában az is közre szokott játszani, hogyha délután alszol, akkor az is farag le az általadnak vélt tökéletes alvási időtartamban létrejövő belső regenerációtól. :) Szerintem hagyj le a délutáni alvással.
2009. okt. 16. 18:46
 2/6 anonim ***** válasza:

óóóóó én is 13 éves vagyok,és ugyanezzel a problémával küszködtem,de szerencsére már minden oké.

A gond az,hogy nem kapcsol ki teljesen az agyad.Vagy pedig nem vagy kimerülve..arra figyelj,hogy este ne igyál teát,inkább tejet :) ja és a gyümölcsökön kívül már ne egyél semmit.

remélem segíthettem :)

2009. okt. 16. 20:56
 3/6 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
Az az oka, hogy hormonális változásokon mégy át, reméljük hamar túllépsz rajta. Ha gondolod, vegyél a patikában Biomelatonint, ami NEM ALTATÓ, ne félj tőle. (Kérdezd meg a patikust, hogy árt-e esetleg, mert csak egy lökött netező ajánlotta, aki biztos ügynök.) Elég egy fél szemet bevenned szerintem, max. 1 egészet, attól elálmosodsz, mint rendesen kellene. (Ugyanaz az álmosítóhormon van benne, mint ami termelődik amúgy is.) Szép álmokat!
2009. okt. 16. 20:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyd a délutáni alvást.MEg próbálj birkákat számolni elalvás előtt....nekem a zene jött be mondjuk.Elalvás előtt beteszel egy cd-t aztán agy kikapcs.

Én egy hónap után már a második számon aludtam.

2009. okt. 16. 22:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Esetleg ha úgy érzed este idegesség van rajtad igyál citromfű vagy kamilla teát.Az nagyon jó.
2009. okt. 16. 22:56
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2009. okt. 18. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!