Gyógyszert szedek, este hogy igyak alkoholt a buliban?
Sziasztok, lenne egy dilemmám a ma esti bulizással kapcsolatban...A hét elején beteg voltam, kiírt az orvos egy antibiotikumot(AKTIL DUO), amit vasárnapig kell szednem.Ma már nincs semmi bajom (jó köhögök még egy kicsit meg "enyhén" folyik az orrom)de mindenképp elakarok menni bulizni, csak nemtudom hogy oldjam meg a piát, mivel gyógyszerre ugye nem lehet alkoholt inni...És ez ráadásul antibiotikum nem valami fejfájás csillapító, bár nem tudom melyik a durvább...Na itt lenne rátok szükségem hogy ti micsinálnátok:) otton ülés kizárva.Nekem eddig két ötletem van:
1.a gyógyszerből egy nap kettőt kell bevenni,tehát a másodikat kihagyom, szóval a reggeli adag estére kimegy belőlem és lehet inni.
2.a második "pirulát" korábban veszem be, és olyan éjfélkörül kezdek csak el inni, persze mértékkel.
Ja igen, azt hozzá kell tennem, hogy nem hulla részegre akarom magam inni, csak éppen annyira hogy jól érezzem magam a többiekkel.Előre is köszönöm a válaszokat, bocs hogy így "túl fogalmaztam":D 17/F
OK, akkor én már le se írom, amit akartam, látom jó útra tereltek :) :)
(ápolónő)
antibiotikumra lehet, nem csinálnak egymással semmit. nem is kell trükközni az adaggal, ez nem fájdalomcsillapító, vagy xanax, semmi köze az idegrendszerhez.
csak ne igyál annyit hogy kihányd, mert akkor semmit nem ért, hogy bevetted, nyilván.
Tilos alkohollal együtt szedni az alábbi gyógyszereket:
* nyugtatók,
* altatók,
* depresszió elleni gyógyszerek,
* allergia elleni antihisztaminok,
* klavulánsav tartalmú kombinált antibiotikumok
nézd meg az antibiotikumod betegtájékoztatóján, hogy tartalmaz e klavulánsavat. ha nem, akkor ihatsz rá, de ne a sárga földig, és lehetőleg teljen el 1-2 óra a beszedés és az alkohol fogyazstása között
Én egyszer ittam antibiotikumra alkoholt, úgyhogy tapasztalatból mondom neked, hogy inkább ne! 1 sört és felest ittam összesen de olyan mattra kiütött, hogy az csoda, utána pedig hánytam is rendesen, de még úgy, hogy félig magamon kívül voltam.
Én is utálom, ha részeg emberek vesznek körül, idegesítenek, de nem érdekel, ezt nem játszom el többet :D Volt már párszor olyan, hogy túlléptem azt a bizonyos határt, de ez elég kemény volt. Próbálj meg ne inni semmit sztem.
16/f
Hát most én vagyok ebben a helyzetben . Aktil Duot szedek. reggel 1 , este 1. Semmi komoly betegségre. Megyünk bulizni ugyanigy,. Még nem tudom iszom.e
nemrég szedtem antibiotikumot, elmentem bulizni nemtudtam h nem lehetrá inni..
gondolhatod amugyis megünnepeltünk pár dolgot és akk most olyan emlékezetes estét akartunk h ne is emlékezzünk rá-
leghúzósabb pia. (80-90-100%) os lángoló koktél.
+ félüveg Bacardi.
Kicsit betett egészéjjelmindneki engem tamolygatott ...
De nem történt semm rossz csak bebaszás volt rendesen . nem hinném h most baj lenne belőle.
most nem akarok iylet csak ugy kicsit inni. de még meglássuk :):)
puszipá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!