Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bokatörés, szalagszakadás...

Bokatörés, szalagszakadás esetén mennyire tudnám használni a lábam?

Figyelt kérdés
Nemrég elestem és feldagadt a bokám,lilás is lett egy kis területen a boka részénél. Mára már elmúlt csak kicsit meg van duzzadva. Járni, biciklizni tudok vele de még fáj.Kezelem krémmel és borogatással,fáslival. Ez semmiképp sem törés vagy szalagszakadás ugye? Mennyi idő mire meggyógyul? Előre is köszönöm.
2013. máj. 20. 17:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg bármelyik lenne nem lennél ennyire jól. De érdemes lenne megnézetni. Nekem is csak zúzódás volt mégis járógipszet ajánlottak.
2013. máj. 20. 17:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi :) Csütörtökön vizsgázom ezért nem voltam még. Utána elmegyek mindenképp :)
2013. máj. 20. 17:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha el van repedve,is tudsz vele járni,stb.,szalagszakadásnál is lehet járóképes az ember,attól függ mennyi rost szakadt el,ill. teljes,v.részleges szakadás van-e. De lehet,h zúzódásod van, esetleg megnyúltak a szalagok. Ilyenkor a gyógyulási idő nem nagyon különbözik a töréstől(kb.4-6 hét) és azért célszerű rögzíteni,mert a megnyúlt szalagok miatt nagyon könnyű az ismételt sérülés veszélye. Pihentesd,amíg nem jutsz el orvoshoz és kenegesd tovább.
2013. máj. 20. 17:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. máj. 20. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!