Egy 14 évesnek nagyon ártalmas a szolárium? És a pattanásokra is jó a szoli?
A szolárium nem korfüggő, szinte mindenkinek ártalmas. Az átmeneti szép barnaságért több 10 év múlva nagy árat fizetnek a nők. Jobb esetben hamarabb ráncosodik a bőrük, öregebbnek néznek majd ki a koruknál, rosszabb esetben az onkológián kötnek ki.
Megéri? Te döntsd el.
Ugyanannyira ártalmas, mint később, annyival jobb a helyzeted, hogy a kollagén miatt még rugalmasabb a bőröd ilyen korbab.
Ahhoz, hogy hosszan tartó színed legyen, hetente 2x el kell menned és ezt folyamatosan csinálni, ami nem egészséges. Szoláriummal hamarabb visszafehéredsz, mint napozással a tapasztalatok szerint.
Hát figyel a szoli ártalmas ha túlzásba viszed, ez igaz! Viszont jól hallottad, hogy a pattanásokra jó! Bátyámat tizenéves korában a bőrgyógyász küldte szoliba heti kétszer, mert nagyon pattanásos volt a háta. És a szoli rendbe is hozta. Utána leállt vele, és ahogy elmúlt a kamaszkora a pattanás probléma is megszűnt. Már nem jár szolizni.
Én is pattanásos voltam, anyám zavart állandóan szolizni, mert bátyámnál már megtapasztalta a család, hogy használ, én viszont nem szerettem járni. Kb 1-szer 2-szer ha voltam ilyen fiatalon. Most viszont (23 vagyok) járok többször ilyenkor tavasszal, mert ha van egy alap színem, akkor nem égek le utána a strandon. Ha nincs semmi színem, akkor rögtön leégek naptej ide vagy oda. És a leégés a legveszélyesebb, veszélyesebb mint a szoli, szóval a legfontosabb a leégés elkerülése (mind napon mind szoliban).
Csak 5 percre menj, soha ne emeld meg, így hogy ilyen leégős típus vagy. Nem kell neked 10 perc. Mindig csak 5. És elsőre ki is jöhetsz picit hamarabb. Mondjuk 3 perc után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!