Elindulhat ilyenkor a mentő?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy a mentő nem indulhat el addig a beteggel ,amíg az nem stabil (tehát a mentőorvos nem stabilizálta az állapotát). Ez igaz?
/Sajnos nem tudom már, hogy hol olvastam vagy kitől hallottam és ezért nem vagyok benne biztos, hogy ez tényleg így van-e/
2013. máj. 16. 14:25
1/5 anonim válasza:
Mentőorvostól függ. Ha haldoklik és kórházba kell vinni akkor szerintem elindulnak.
2/5 anonim válasza:
Engem 190-es pulzuss egyből vitt a mentő pedig nem volt semmi bajom. Elmentünk az ügyeletre, ekg, hívták a mentőket és mentünk. Mondjuk egyáltalán nem haldokoltam. Nem csak azokra vonatkozik akikkel valamilyen baleset történt?
3/5 anonim válasza:
az, hogy a mentőorvos döntése alapján nem indul el alapvetően nem ugyanaz mint a "nem indulhat el" ... azért orvos, hogy eldöntse a helyes lépést, ilyen nincs, hogy nem indulhat el ... a protokoll feltehetően előírja a számára, hogy az első lépés a beteg állapotának stabilizálása, de ő dönt arról, hogy mikor látja szállításra alkalmasnak, illetve, hogy a mentőben menet közben mit tud tenni még érte
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!! :)
Ment mindenkinek a zöld :)
2013. máj. 16. 14:45
5/5 anonim válasza:
Vannak útközben is végezhető feladatok illetve olyanok amiket csak a helyszínen vagy álló mentőben lehet elvégezni /pl a legegyszerűbb: injekció vagy vénabiztosítás mozgó mentőben elég necces,EKG,vlrnyomásmérés/ de pl a gyógyszerelést meg tudja oldani menetközben ha újra kell vizsgálni akkor félreáll. Mellesleg az autók többségén nincs mentőorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!