Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Érdemes lenne ezekkel a...

Érdemes lenne ezekkel a problémákkal pajzsmirigy vizsgálatra mennem? Vagy mit gondoltok, lehet valami bajom?

Figyelt kérdés

Két nagyobb problémám van. Először is az, hogy kb. 12 éves korom óta nagyon szőrösödik az arcom és ez már egyre zavaróbb. Próbáltam krémektől kezdve végleges szőrtelenítésig mindent, de semmi nem használt. Soha nem szedtem semmilyen hormon tartalmú gyógyszert. Lehet ez valamilyen hormon probléma?

A másik az elhízás, amiről már sokat olvastam a neten, de a legtöbb ember azt mondja, hogy a kövér emberek bebeszélik maguknak, hogy bajuk van és ez csak kifogás. Nos, én mindig súlyproblémákkal küzdöttem. Tehát már 8 évesen túlsúlyos voltam, most is az vagyok. Eddig úgy voltam vele, hogy igen, sajnos ez van, hát nem tudok lefogyni a saját hibámból, de lehet, hogy ez is valami hormonális gond? Max. 15 kg-t tudtam fogyni, 70 kg alá soha nem ment a súlyom.

Mit gondoltok? Érdemes valamilyen vizsgálatra elmennem? Milyen szakorvoshoz forduljak?

23/L

2009. szept. 30. 10:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Nőgyógyászhoz, aki kérni fog egy hormonvizsgálatot és annak az eredményétől függően kezel, illetve továbbküld endokrinológushoz.
2009. szept. 30. 10:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia,nekem pajzsmirigy alulmukodesem van,es a te tuneteid ugyanarra vallanak.Ugyhogy irany az endokrinologus!
2009. szept. 30. 11:24
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Második: neked is ugyanezek a problémáid voltak? Gyógyszert kell rá szedni? Csak azért nem tudom, hogy mit csináljak, mert még szoptatok és lehet, hogy most nem érdemes elmennem, mert úgy sem tudnék gyógyszert szedni.

2009. szept. 30. 11:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan nem alul, hanem túlműködésem van, szintén szoptatok, és gyógyszert is szedhetek mellette. Sőt, a gyógyszer a szoptatás miatt magasabb tb támogatási kategóriába esik, így még 300 Ft-ot sem fizettem érte Szóval szerintem a szoptatás nem akadálya annak, hogy kivizsgáljanak és kezeljenek.
2009. szept. 30. 13:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor mindenképpen elmegyek...csak nem akarom, hogy hülyének nézzenek. Hogy pl. azt mondják, hogy fogyjak le és kész, nem foglalkoznak vele.
2009. szept. 30. 13:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia!Masodik vagyok!En is szoptatok,sot a babamtol vettek vert a korhazban hogy megvizsgaljak az o pajzsmirigyet is mert ha Isten orizz en nem kezeltettem volna magam terhesseg alatt akkor a gyermek peldaul ertelmi fogyatekos is lehet emiatt.A pajzsmirigy nagyon sokmindenert felelos,szerintem ne halogasd mert szoptatas alatt is lehet sot kell szedned a gyogyszert.Az en kislanyom pajzsmirigy hormon ertekei nagyon magasak jelenleg de az endokrinologus megnyugtatott hogy ez igy jo par honapos korban de vissza kell menjek negy honapos koraban megismetelni a vizsgalatokat.
2009. okt. 1. 16:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Kértem beutalót, úgy hogy megyek vizsgálatra.
2009. okt. 1. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!