Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A ptx re valaha lesz gyógymód?

A ptx re valaha lesz gyógymód?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és reménykedek hogy igen....

3 szór volt ptx em (nem cigizek sportolok)

Műtöttek is mert ki volt lyukadva a tudom teli volt légbullával....

Meg persze ki is rögzítették a tüdőmet.

Nagyon félek hogy jobb oldalamon is kialakul vagy szimplán össze esik a tüdőm vagy belehalok.....

Mindig emlékeztetnek a műtét nyomai és mivel ki van rögzítve a tüdőm ahogy mozgatom jobban a vállam érzem hogy húzza a tüdőmet...

Vagyis lehetséges a közeljövőben valami gyógyírt kitalálnak rá vagy úgy kel leélni az életemet hogy sohase végezhetek erős fizikai munkát nem búvárkodhatok nem repülhetek és megse üthetnek?

2013. máj. 9. 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én tudásom szerint a pneumothoraxot gyógyszeresen nem lehet kezelni... Ez egy veled született gyengeség, ezzel most együtt kell élned...
2013. máj. 10. 12:02
 2/6 A kérdező kommentje:
eddig tisztába vagyok vele én is nem gyógyszere gondolok hanem valami új fajta műtétre amivel helyre tudják hozni vagy csak reménykedhetek?...
2013. máj. 10. 16:06
 3/6 anonim ***** válasza:

A ptx valójában a mellhártya gyengesége, nem sok köze van a tüdőhöz a bajnak. A végkifejlet viszont a tüdőt bántja, mert az esik össze, ahogy megszűnik a vákuum.

Anyukámnak 4 volt huszonéves korában, neki pótolva van a mellhártyája. Mindkét mellhártyája "defektes", vagyis idegen anyaggal pótolt.

De semmi tünete nincs, az egyetlen hátulütője, hogy nem szülhetsz természetes úton. Én vákuummal születtem, a húgom gerincérzéstelenítéssel a debreceni egyetemi klinikán (nem véletlenül ott, a jó orvosok miatt szült ott anyukám mindkettőnket).

2013. máj. 10. 19:12
 4/6 A kérdező kommentje:
fiú vagyok^^)
2013. máj. 10. 20:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem ki fogod ezt heverni. Anyukámon sem látszik semmi.
2013. máj. 11. 13:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Remélhetőleg
2013. máj. 12. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!