A ptx re valaha lesz gyógymód?
16 éves vagyok és reménykedek hogy igen....
3 szór volt ptx em (nem cigizek sportolok)
Műtöttek is mert ki volt lyukadva a tudom teli volt légbullával....
Meg persze ki is rögzítették a tüdőmet.
Nagyon félek hogy jobb oldalamon is kialakul vagy szimplán össze esik a tüdőm vagy belehalok.....
Mindig emlékeztetnek a műtét nyomai és mivel ki van rögzítve a tüdőm ahogy mozgatom jobban a vállam érzem hogy húzza a tüdőmet...
Vagyis lehetséges a közeljövőben valami gyógyírt kitalálnak rá vagy úgy kel leélni az életemet hogy sohase végezhetek erős fizikai munkát nem búvárkodhatok nem repülhetek és megse üthetnek?
A ptx valójában a mellhártya gyengesége, nem sok köze van a tüdőhöz a bajnak. A végkifejlet viszont a tüdőt bántja, mert az esik össze, ahogy megszűnik a vákuum.
Anyukámnak 4 volt huszonéves korában, neki pótolva van a mellhártyája. Mindkét mellhártyája "defektes", vagyis idegen anyaggal pótolt.
De semmi tünete nincs, az egyetlen hátulütője, hogy nem szülhetsz természetes úton. Én vákuummal születtem, a húgom gerincérzéstelenítéssel a debreceni egyetemi klinikán (nem véletlenül ott, a jó orvosok miatt szült ott anyukám mindkettőnket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!