Hibás rehabilitáció? Vagy elrontott keresztszalag műtét?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, kb 3 hónapja műtöttek keresztszalag szakadással , sima BTB plasztika volt. Viszont hatalmas problémát jelent a felépülés. 3hónap alatt kb 90 fokik sikerült behajlítanom a térdem ami rendkívűl rossz eredmény...pedig a műtéttől számítva 6 hétig minden nap 3x tornáztattam, majd 6.-héttől napi 2x szárazföldi gyógytornásszal és 1 vizi torna. Még mindig be van duzzadva egy kicsit szerintem és a teljes nyújtás is csak erőltetéssel megy. Rettentően kétségbe vagyok esve hogy mi lesz velem mivel csak 20 éves vagyok. A Dokim egy elismert doki , aztmondta minden rendben zajlott a műtét alatt.. és egyszerűen nem értem miért van ez.. Folyamatosan jegeltem , kenegettem, gyulladás csökkentőt szedek és szinte alig javul.. járásnál folyamatos feszülést érzek , és amikor hajlítom akkor is. mintha lenne körülötte valami de azt mondták nincs benne folyadék.Nagyon félek , elegem van az egészből, és rendkívül rossz látni hogy másoknak teljesen simán megy minden. Annyit kell még tudni hogy műtétt előtt 4 nappal rásérültem a térdemre.. Nem tudom mit tegyek. :(
Szia!
Nekem 2011-ben műtötték a térdem, igaz, nem keresztszalaggal. Gipszet kaptam, amikor levették 10 fokra hajlott. Kemény tornával (napi gyógytorna, szobabicikli...), 2 hónap alatt 30 fokra javult. Utána történt néhány bibi. 4-szer műtöttek, ezen a nyáron megyek az ötödikre. Jelenleg 90 fokban hajlik a lábam.
Próbálj meg szobabiciklizni. Nekem a gyulladást csak az ólomecet szedte le (gyógyszertárban lehet kapni). Próbálj lépcsőzni, guggolni.
Megkérdezhetem, hogy ki műtött?
Szia!
Szolnokon műtöttek a Hetényi Géza kórházban Dr.Monostori L. de eddig semmi probléma nem volt vele mert sajnos nekem is ez már a 4. műtétem volt nála.Neked milyen kis bakik voltak?
Előző vagyok.
Ha úgy döntesz, hogy megfogadod a tanácsomat akkor ezeken a telefonszámokon érheted el:
mobil: 0620-34-55-396
magánrendelés: 0620-46-21-766
Köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsot! ha nem fog javulni továbbra sem , biztos felkeresem ! Utána olvasgattam és tényleg sok pozitív hozzászólás van róla.
Tényleg köszönöm!
Szia!
Első vagyok. Hát például eltörte a gyógytornász a lábam, de nem vette észre a dokim, pedig készült röntgen. Akkor a kórházban azzal jöttek, hogy én akadályozom az agyammal a térdem hajlítását. Utána azzal jöttek, hogy miattam rövidült meg az ínszalagom, mert rosszul reagáltam a műtétre... Már eleve meg volt rövidülve.
Téged miért kellett négyszer megműteni?
A negyedik műtétemet nekem is Abkarovits doktor úr csinálta, igaz, csak artroszkópos volt, de már az sokat segített (nem fáj a lábam olyan sokszor, kiszedte a véralvadásokat és az elmeszesedett hegszövetem). Nagyon rendes és nagyon ügyes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!