Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bevegyek még egy Algopyrin-t...

Bevegyek még egy Algopyrin-t vagy ne?

Figyelt kérdés

Este elég szarul voltam, úgy aludtam el hogy fájt a mandulám, és lázam volt és fejfájásom. Egész éjjel fent voltam, alig tudtam pihenni, ezért anyám 5-6fele adott egy Algopyrin-t. Egészen mostanáig jó volt, de most érzem hogy ismét mikor nyelek kezd fájni a torkom és a fejem. Bevegyek még egyet vagy majd csak ha nagyon rossz lesz a helyzet?

A késő délutánt és az estét a barátaimmal töltöm, ezért fontos lenne hogy valamivel jobban érezzem magam, de nem akarok egy nap 3 Algopyrin-t beszedni, annak tuti nem lenne jó vége. Szerintetek mit csináljak? Úgy tudom ez nincs megszabva hány óránként lehet. Ja és egészen eddig pihentem, és semmikép se akarom kihagyni azt amire megyek. Jó ötlet bevenni vagy inkább hagyjam?

17/L

2013. máj. 7. 13:43
 1/8 anonim ***** válasza:
ha egy vagy két napon keresztül napi hármat beveszel nem lesz bajod (ha már az egytől nem lett, ugyanis lehetnél rá allergiás)
2013. máj. 7. 13:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan beveheted, nem lesz semmi bajod. Legfeljebb nem érzed magad annyira rosszul :-)
2013. máj. 7. 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Testtömegtől függ, de amúgy 4 óránként be lehet venni, sőt algopyrinből 2-t is be lehet egyszerre venni. Ha nagyon fáj, vagy nagyon magas a lázad, akkor algopyrint vegyél be rubophennel, különbözik a hatóanyaguk, bevehetőek egyszerre indokolt esetben, a májad megoldja, nyugi.
2013. máj. 7. 13:54
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2013. máj. 7. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem roncsolja a szervezeted a gyógyszer, ha esetenként veszel be. Csak skkor ,ha állandóan szeded, több hónapig.
2013. máj. 7. 13:57
 6/8 lencsefőzelék ***** válasza:
Az Algopyrintől nem fogsz meggyógyulni, legfeljebb enyhíti a tüneteket. Egyél propoliszos mézet, igyál csillagánizs és/vagy csipkebogyó teát, homoktövis levet, és szedjél nagyobb mennyiségű C-vitamint. Ja, és pihenj sokat!
2013. máj. 7. 14:04
 7/8 anonim ***** válasza:
37%
Az nem megoldás hogy fájdalomcsillapítót szedsz napokig! A mandulagyulladást baktérium okozza amire kitűnő antibiotikum van, de ha tönkre akarod tenni a mandulád, csináld!És cseppfertőzéssel terjed! Mást is meg akarsz betegíteni?
2013. máj. 7. 14:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi bajod. Az algopyrin 500 mg Metamyzol-t tartalmaz, amiből egyszerre 1 gramm (azaz 1000 mg, vagyis 2 tbl) is bevehető. Ezekből napi 4 körüli a maximum dózis
2013. máj. 7. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!