Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pigmenthiányos vagyok vagy nem?

Pigmenthiányos vagyok vagy nem?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok és tavaly amikor a szüleimmel és a barátommal nyaralni mentünk, a kezemen, ha egy kicsit pontosítanom kellene akkor talán a bicepszemhez közelebb fehér kör alakú foltok jöttek ki rajtam. Először elkönyveltem magamban, hogy biztos pigmenthiány.. nem nagyon tudok ellene mit tenni, úgyhogy mind1, még pozitívan is álltam hozzá, hogy olyan fehér a bőröm mint a hó, így télen nem is látszik ( és úgy is lett ). Viszont most a napokban kezdek egy kicsit beparázni tőle, mert jön a jó idő és olyan szinten kiszáradt körülötte a bőröm, sőt az egész karom, hogy az már félelmetes. Tényleg nem túlzok, nem szimpla "kiszáradás". Láttam, hogy nem csak egy bőrbetegség okozhat foltokat a karomon, igaz, hogy el kéne mennem vele bőrgyógyászatra de azt most nem tehetem meg és reméltem, hogy addig mire eljutok oda, hogy feltudom vonszolni a tappancsomat az orvoshoz segítetek egy kicsit, hátha nem egyedül küzdök ezzel, másrészt meg hogyha csak tényleg pigmenthiány akkor felesleges nem megyek fel !
2013. máj. 5. 20:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Látni kéne,h meg lehessen mondani mitől van,mi az. Mindenképpen menj el orvoshoz,mert a pigmenthiánynak komoly belső okai is lehetnek,ha pedig más(pl.gombásodás),akkor kezelni kell.
2013. máj. 5. 21:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi ! :) Biztos, hogy az miatt van, mivel a másik karomon és a testem többi pontján nincs kiszáradva a bőröm, csak ott ahol a foltok vannak. A gombásodáson én is elgondolkoztam, főleg azért mert nagyon könnyen el tudom kapni a bőrbetegségeket, hiába figyelek oda 100%.-ig, hogyha valaki aki beteg hozzám ér már el is kapom és utána szenvedek, hogy elmúljon, mert félek, hogy a végén azt gondolják, hogy igénytelen vagyok, esetleg hozzám sem érnének és kiközösítenének, holott tőlem tisztább ember ritkán van mert nagyon odafigyelek a tisztaságra. Egy strandon pedig nem nehéz bármit is elkapni :/
2013. máj. 5. 21:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanilyen van. Az arcomon kezdődött, először piciben, most meg már nem olyan pici. Úgy érzem magam ezért, hogy nagyon ronda vagyok. Tavaly május környékén az első strandolás után kezdődött. Utána nagyon nagyon oda kellett figyelnem a további barnulásomra, főleg az arcra, hogy ne legyen még feltűnőbb. Hisz hogy néznék ki négerbarna arccal rikító fehér folttal :( nagyon elkeseredett vagyok.

Az internet tele van tanácsokkal, de mint barna foltokra való.

A bőrgyógyászom kakilt rá, felírt egy 5000-es krémet, ami szerinte 4-5 múlva kezd el hatni, addig vegyem. Hát nem leszek tesztalany, főleg nem az arcomon fogom próbálgatni a trutyikat...

2013. máj. 10. 17:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Mindkettőtöknek szól! Ha gombás fertőzés,akkor A Nizoral sampont kell használni mosakodáshoz és hajmosáshoz is. eleinte minden nap(persze,aki nem mos minden nap hajat annak nem kell:)),azután elég egy héten 2-3 alakalommal.

De azt,h ez a terület ne legyen fehér a kezelés után,csak úgy lehet elérni,h ha nap éri és ott is lebarnul. Amíg ez nincs fehér marad gyógyulás után is. Sok sikert,remélhetőleg csak ez a gond!

2013. máj. 11. 10:18
 5/6 anonim ***** válasza:
sajnos nem barnul. Egyik nap, bár nem éreztem, hogy éget a nap, ezért nem kentem be magam. Tegnap vettem észre, hogy picit barnult az arcom és ezért kezd rikítani a fehérség :'(
2013. máj. 11. 10:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha még nincs kikezelve,nem is fog barnulni. Ha a kezelés után sem barnul,akkor gondolj pigmenthiányos betegségre.
2013. máj. 11. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!