Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sclerozis Multiplex! Ha...

Sclerozis Multiplex! Ha valakinek ez a baja kérem írjon?

Figyelt kérdés

Hány évesen derült ki és hogyan? Mik voltak a tünetek? Milyen kezelési módokat kap? Leírná valaki miből áll pontosan lépésről-lépésre a gerincvelő mintavétel? Mit érezni közben és utána? Meddig kell feküdni? Milyen gyógyulási esélyek vannak? Bár úgy tudom gyógyíthatatlan, de mennyire színten tarható?

Ez a gyanú merült fel a dokiban és szerinte az agyi MR vizsgálat fölösleges mert csak a lumbálás adhat biztos diagnózist. Én viszont rettegek ettől a vizsgálattól Kérem aki tud írjon minden info érdekel! Köszönöm.

2009. szept. 28. 21:49
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, nem tudok segíteni Neked, de azt tudom, hogy a Pa-Dö-Dö-s Lang Györgyinek is az van, már nagyon régóta, évek óta.. ha rákeresel a neten, talán megtalálod az egész történetét, mert beszél róla, újságokban is sokat olvastam róla.
2009. szept. 28. 21:51
 2/24 anonim ***** válasza:
Szia.Neurológián dolgozom.Több SM beteggel találkoztam sajnos.A kezelési mód általában steroid adása.A lumbál punkciora gondolsz?Liqvourt vesznek és azt vizsgálják.Ülve végzik legtöbbször,de csinálhatják feve is.Kicsit a hátát görnyiteni kell,mint a cicák.Lefertőtlenitik,majd lidokainnal érzéstelenitik.Majd beszurnak egy tűt,azon keresztül jön az agy viz.(liqvour)Betegek elmondása szerint nem fájdalmas.Utána 12órás fekvés szüséges,az első 2órát ajánlott hason.ostanság már megengedett volt a 2óra utni felkelés is.A vizsgálat után sok folyadékot kell fogyasztani.A tünetek igen változóak lehetnek.Gyengeség érzés,főleg reggelente,látás gyengeség,szédűlés.
2009. szept. 28. 22:02
 3/24 anonim ***** válasza:
Elöző vagyok.Leszűkitve ennyi.De a neten is bőven találsz erről.Ha ugy gondolod tudok még segiteni,irj.
2009. szept. 28. 22:04
 4/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. A Lang Györgyiről tudok és olvastam már én inkább személyes tapasztalatokat szerettem volna.

Második válaszolónak is nagyon köszönöm. Már rengeteget olvastam de annyi mindent írnak tudod hogy nem lehet eligazodni. Nincs kettős látásom és nem fáj a fejem csak mint egy átlagos embernek. A bal felem zsibbadt le tíz napig de előtte nagyon kimerültem egy lakásfestés kapcsán. Én kimerültségre tippeltem. Néha homályosan látok de a vérnyomásom is fel szokott menni és inkább ez is akkor van ha nagyon fáradt vagyok. Azóta nincs zsibbadás ahogy jött el is múlt, viszont néha bizsereg a fejbőröm vagy a karomon vagy lábamon egy egy rész. Fáradékony vagyok de primer billiaris cirozis-om is van terhesség miatt. És AMA pozitívításom, valamint a lépemben lett egy hemangioma és a méhemben egy myoma ami színtén nem ok. ezért megyek pénteken kismedencei MR-re is. Úgyhogy a fáradékonyság a cirozissal is összefügghet. Minden betegségem a szülés után fél évvel jelentkezett. Ennek már egy éve lassan. Ismerősök között is van SM beteg ő napi ínjekciót kap és vannak rohamai ami kettős látással fejfájással jár és nem tud lábraállni. A steroidtól viszont félek mert az puffaszt és hízlal ugyebár? És szívbeteg is vagyok. 33 éves vagyok amúgy és rohadtul parázok már. Az agyvíz vételtől a leginkább. Hason feküdni meg végképp nem tudok mert a májamnak nem lenne kellemes. És elég a 12 óra fekvés? Nekem 1-2 napot mondtak. És azt hogy iszonyatos fejfájás követi a vizsgálatot. És mennyit kell inni és miért? És wc-re sem lehet felkelni? A szülés miatt a farokcsontom is eltörött úgyhogy az ágytál nem az én világom :) És akár vakság és bénulás is lehet az SM következménye? Mik a tapasztalataid ott a neurológián? Mennyire lehet színten tartani. Szeretném az egyetlen kislányomat felnevelni és látni őt ahogyan felnőtté válik. Most azonban rettenetesen kétségbe estem. És mi van ha mellé böknek? Jaj rengeteg kérdésem lenne még. Írnál nekem bármit ami eszedbe jut? Előre is köszönöm.

2009. szept. 28. 22:49
 5/24 anonim ***** válasza:

Szia, én az első vagyok ismét. Sajnálom, amiken keresztülmész, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz baj, a kislányod fog erőt adni. Az enyém is lassan egy éves lesz. :)

Annyit akartam írni, hogy az unokahúgomat múlt hónapban lumbálták meg (agyvizet vettek tőle), ő most 16 éves. Mondta, h abszolúte kibírható volt.

Mielőbbi jobbulást kívánok Neked, sőt azt, hogy derüljön ki, hogy nincs is semmi baj!

2009. szept. 29. 11:29
 6/24 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos vagy és köszönöm az infot és a jókívánságokat is. Végülis nem kerülhetem el lumbálást de az MR-t még megvárom. Nektek is minden jót és sok boldogságot kislányodhoz!
2009. szept. 29. 12:05
 7/24 anonim ***** válasza:
Második vagyok.Nem mennék azért ennyire előre,ha jol veszem ki még nem igazolodott nállad.És igen szinten lehet tartani.Az egyik barátnőm 32éves,10éve tud betegségéről.Egézséges gyermeket szült 2éve.Több SM beteg vállalt családot.Ha nem birod,nem lesz muszály hason feküdnöd.Mi kiengedjük wc-re a betegeket.Olyan 2liter folyadékot innod kell kb.Nem fognak mellé szurni.Igaz én is féltem.Császárral szültem,spinális érzéstelenitőt kaptam.Alig vettem észre,hogy megszurtak.Igen ennek a betegségnek vannak rohamai SUB-nak hivják.De jol kezelhető.Addig ne aggodj,még nem diagnosztizáltak.Akkor pedig az orvosod,mindent elfog erről mondani.Nálunk az erre szakosodott doktornő,nagyon rendes,imádják a betegei.Nem lesz semmi gond.A tüneteid lehettek a kimerültségtől is.Majd ird meg,hogy lett,ha van kedved.
2009. szept. 29. 16:14
 8/24 anonim ***** válasza:
Elöző vagyok.Fejfájás akkor követi a vizsgálatot,ha nem tartod be a fekvési időt és a folyadék fogyasztást.
2009. szept. 29. 16:16
 9/24 A kérdező kommentje:
Húú nagyon köszönöm szépen neked. Még valóban nem igazolódott semmi ez csak egy gyanú, de én mégis nagyon félek. Megkérdezhetem melyik városban élsz és dolgozol? Én Pécsi vagyok és itt állítólag csak két orvos van aki SM betegekkel foglalkozik. De egyikről sem mondtak túl sok jót. Ezért jár az ismerősöm Szegedre. De a kislányom még csak 17 hónapos lesz, és nincs kire hagyni őt, ezért én nem utazgathatok ennyit. Köszönöm a válaszodat és persze írok ha megtudok valami eredményt.
2009. szept. 29. 18:52
 10/24 anonim ***** válasza:
Szegedi vagyok.Sok sikert!
2009. szept. 29. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!