Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Borotválkozás-kiütések: Mit...

Borotválkozás-kiütések: Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

A következőképpen borotválkozom, nagyjából 3 naponta, kizárólag elektromos borotvával (Carrera):

Borotválkozás előtt forró vízzel átnedvesített ruhával megpuhítom a szőrt az aktuális területeken, majd ezt gondosan meg is törlöm. Ezután megtisztítom a borotvafejet (lefújom, letörlöm róla a kisebb szőröket). A sima fejjel leszedem a szőrt a bőrről,amennyit lehetséges, majd kinyitom a kihajtható fejet és azzal szedem le a maradékot. Ezután arcszesszel fertőtlenítek, lefürdök, és fürdés után hintőporral, esetleg sudocrem-mel,pimafucort krémmel bekenem. Az esetek többségében a következő napokban kiütések jelennek meg, és azokat akármivel kenem nem tudom eltüntetni. Mit csinálok rosszul? (Sokat nem tudok a borotválkozásról, önálló kísérletező vagyok-remélem itt választ kapok egy két talányra) 16/F

2013. máj. 3. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szárítanak, és a "felsértett" bőrt tovább szárítani nem jó. Használj hidratáló krémeket, borotválkozás utáni krémeket (Nivea férfi borotválkozás utáni krém), de kipróbálhatsz olyan krémeket is, amiket nőknek ajánlanak borotválkozás után. (pl. szőrbenövés gátló krémek) Végül is ugyanaz :)
2013. máj. 3. 18:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Próbálj átállni pengére,és vegyél érzékeny bőrre való zselés habot.Borotválkozás után pedig olyan after shave krémet használj ami érzékeny bőrüeknek van kitalálva.
2013. máj. 3. 18:47
 3/6 dani900 ***** válasza:

Hát, a hintőport hagyjad inkább, az beül a pórusokba, és az is okozhatja a kiütést.

Amúgy nekem is a balzsam a legjobb, a szesz nem használ...kivéve szombat este, de nem külsőleg ;)

2013. máj. 3. 18:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Borotválkozás előtt is fertőtlenítsd az arcod, kend be magad arcszesszel. A borotvát is fertőtlenítsd szintén arcszesszel.
2013. júl. 4. 19:27
 5/6 brokenbone ***** válasza:
borotválkozz ritkábban elég hetente.
2013. okt. 10. 20:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Nos ez jó .Soha ne használj hintőport vagy zsíros krémeket mert az okozza a gyulladást .Helyette ha nagyon be van gyulladva a szőrtüsző vegyél Betadine jódot és éjszakára kezeld azzal ,mert nagyon szépen lehúzza a gyulladást reggel mosd le mindenképp! (ne menj sárga fejjel suliba :p ) Használat kép vehetsz valamilyen arclemosót a legjobb a szappan állagú arcradír a legjobb (NEKEM LEGALÁBB IS )

[link]

Az ápolt bőr nem b!zis!

utána krém helyett meg arc ápoló gélt ajánlok

[link]

ebből is a gél verziót kb 700 ft és ezzel tökéletes lesz a bőröd meg ha van akne azon is segít ezek közül mind.

Tapasztalat a clean and clear meg a többi nekem nem jött be

Sok sikert !

Ja és a pengét tényleg kipróbálhatnád

elektromos kütyük közül csak a fogkefét ajánlanám :)

2013. okt. 14. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!