Csalánkiütésre gyógyszer? Melyik a legerősebb calcium pezsgőtabletta amit lehet kapni?
Üdv! Csalánkiütésem van, ami mindig akkor jön ki, ha leizzadok, és/vagy napon vagyok. Nagyon bosszantó, főleg, hogy jön a jó idő ki sem bírok mozdulni. Ha kijön, calciumot szoktam bevenni , általában 1000mg körül, és akkor 1 órán alatt elmúlik a viszketés. Általába a hasamon, mellkasomon, majd a combomon és végül a karomon jelennek meg a piros pöttyök. Doki is megállapította, hogy ez csalánkiütés, de többszöri vizsgálat, vérvétel és egyebek után SEM tudták megmondani, hogy pontosan mi okozza. Nagyon rossz napi 3-4-5ször akár 3000mg calciumot enni, hogy elmúljon ez a szar.
Étel és gyógyszerallergiám nincs. Aerius-t és Fenistilt már próbáltam, nem használ.
Továbbá még egy kérdés, melyik a legerősebb calcium amit lehet kapni ? Ami most van calcium sandoz-om, az 1000 valahányszáz mg-os. Van ennél erősebb, 2-3 ezer mg körüli ?
Köszönöm a válaszokat.
( Egyéb betegségeim: Aszthma , ingadozó vérnyomás )
Az injekcióban is 500 mg van.
Azt teheted, hogy többet veszel be, de a kalcium túladagolás sem biztos, hogy jó ötlet.
Az injekciónak az az előnye, hogy íztelen.
Azt is lehet inni, amikor nyakig tele lettem, az orvos úgy írta fel, hogy reggel injekció vagy nála vagy a ügyeleten, este pedig igyak meg egy ampullával. Bár körülményes felbontani (nekem az volt)), főleg ha többet is be akarsz szedni. Ráadásul azt csak vényre adják ki.
A Sandozt amúgy én szeretem, bár 2-3 tabletta után egyhuzamban biztosan változna a véleményem.
Hát igen, legalább annyival előrébb lennék, hogy nem lesz hányingerem az ízétől, megpróbálom feliratni.
Most egy HISTISYNT nevű filmtablettát kaptam napi x1 , meglátjuk hosszútávon , hogy mennyire használ.
Az Aerius nekem sem ért semmit, de Hystysynttel azonos hatóanyagú Xyzal nekem bejött. Jobbára.
Persze ez egyéntől is függhet.
Jobbulást!
Ma harmadik napja, hogy szedem a Histysint-et - épp most értem haza , eléggé leizzadtam , és számításaim szerint most ki kellett volna jöjjön a kiütés, de nyomát se látom szerencsére. Lehet ez a gyógyszer bejön :)
Amúgy az Aerius nekem macska,atka,poratka,kutya allergiára volt nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!