Miért nem javul a kommunikációs készségem az
olvasástól?
Figyelt kérdés
Nagyon nem vagyok jó beszélő, sokszor nem jutnak eszembe szavak, sokszor dadogok, hadarok, őőőzök. Ezen szeretnék javítani, mert állásinterjún, munkahelyen szükséges lesz a jó kommunikációs készség. Ennek érdekében nagyon sokat olvasok, mert azt hallottam, hogy ez segít, de persze nem csak ezért. Heti 3-4 könyvet el szoktam olvasni, mégsem érzem a javulást. Miért? Menthetetlen vagyok?
2013. máj. 1. 20:29
1/10 anonim válasza:
At olvasással a szókincsedet bővítheted,ill.a kifejező készséged javul.De a verbális kommunikációhoz,emberek előtti"szerepléshez" ez kevés.Ahhoz,h beszélni tudjál hozzá kell szoknod,h mások előtt beszélsz. Ezt is gyakorolni kell!
2013. máj. 1. 20:41
2/10 anonim válasza:
Azért nem javul, mert ez kb. olyan, mint ha a zenehallgatástól akarnál megtanulni énekelni vagy hangszeren játszani.
2013. máj. 1. 20:42
3/10 anonim válasza:
Az olvasás megadja neked a szükséges szókincset, de ez kevés. Attól, hogy otthon magadnak szépen elmondasz egy verset, közönség előtt lehet, hogy leblokkolsz.
2013. máj. 1. 20:44
4/10 anonim válasza:
nem mondom biztosra de lehet hogy aspejgel szindrómád van. Ez egy születési rendellenesség ami gyakran jár pánikbetegséggel. De azt olvastam, hogy minél nagyobbak a tünetek (nehéz beszéd dadogás) annál kisebb a pánikbetegség eséje. Kezelhető de nem tűnik el teljesen.
ez nem biztos lehet hogy csak egyszerű beszédgyengeség, de ha az amire gondolok akkor az olvasás nem fog segíteni. kis eséje van amire gondolok mert annak az aránya 1000: 1 ember de remélem tudtam segíteni.
2013. máj. 1. 20:46
5/10 anonim válasza:
Menj el pszichológushoz. Ennek a hátterében önbizalom hiány van. Azt kellene közösen kitalálnotok, hogy mitől alakult ez nálad. Fontos, hogy hány éves korodban kezdődött. Mindenképp meg kell találnod az értékes tulajdonságaidat és azt tovább erősíteni valamint a hiányosságaiddal is szembe kell nézni. Ezeket pedig fokozatosan lépésről lépésre oldani. Főleg, hogy ez zavar téged.
2013. máj. 1. 21:03
6/10 anonim válasza:
Amire a 9. gondol az az Asperger-syndroma.De nem valószínű,h Neked ez van. De olvass utána a neten.
2013. máj. 1. 21:05
7/10 anonim válasza:
Ha most már elég könyvet elolvastál, próbálj meg otthon egy tükör előtt hangosan egy előadást tartani, akár egy könyv segítségével is. De a beszédhez, ahogy írták, tréning kell.
2013. máj. 1. 21:31
8/10 anonim válasza:
"aspejgel-szindróma" :D hát, pont ennyire kell konmolyan venned :D
Szerintem is elég egyértelmű, hogy kizárólag a gátlásosság az, ami probléma a Te esetedben.
2013. máj. 2. 03:06
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Elolvastam, hogy mi az az asperger-syndroma, de nekem nem hinném, hogy az van.
Az önbizalomhiány stimmel.
2013. máj. 2. 11:58
10/10 anonim válasza:
Az olvasással csak a bemenő irányt támogatod, bár a szókincs fejlesztése a kimenőnek is jót tesz. Gyakorolnod kellene a beszédet; talán pszichológus vagy logopédus tud segíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!