Napi 2,5dl vodka es 3 doboz sör elfogyasztasa alkoholizmusnak szamit?
nekem is van egy elég keményen piás ismerősöm. már nem is nagyon haverkodom vele, mert minden csak az ital körül forog nála. sztem már egy napot nem bírna ki a vodkája meg a söre nélkül. régebben szociális ivásnak álcázta, olyan helyen dolgozik, ahol a feladatok elvégzése után elég sokan kaphatóak egy sörre. közben mennek a nagy lelkizések, szóval első blikkre nem is tűnne fel, h egy alkesszal van dolgod.
és ami a legdurvább, h nem egy lecsúszott melós, hanem diplomás, komoly pozícióban dolgozó ember.
egy ideig én is próbáltam neki felhozni a témát, jobb belátásra bírni, de olyankor mindig felkapta a vizet, és iszonyatosan undorító beszólásai voltak. feladtam, mert nem volt kedvem hallgatni ahogy megaláz.
amióta számomra is világos, h egy alkoholista milyen testközelből, azóta még én is teljesen elfelejtettem a piát. na, korábban sem voltam egy nagy ivó, inkább olyan tipikus egyetemista, aki néha elmegy bulizni, és eléggé felönt a garatra :) azóta sátoros ünnepeken megiszom egy pohár pezsit, és konkrétan be tudok tőle rúgni :)
fájó lesz, amit mondok, de menekülj, és vissza se nézz. ne vedd magadra ezt a keresztet. egy olyan alkesz, aki nem látja be, h beteg, annak az Isten se segít. egyedül ő maga, ha majd rádöbben, h csak a pia maradt neki, mindenki elpártolt, mert nem akarták nézni, ahogy tönkreteszi magát.
engem amúgyis taszítanak a részeg, mattra berúgott emberek, szerencsére a párom is csak alkalmakkor iszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!