Tüdőszűrésre kell beutaló?
13:06-os vagyok. (Közben írtak elém)
Én kértem beutalót a háziorvosomtól és azt mondta, hogy csak indokolt esetben adhat (tehát alkalmassági vizsgálatokhoz, egészségügyi kiskönyvbe nem).
Hz éves tüdőszűrő állomásra mész szüretni magad oda nem kell külön beutaló, megkapod levélben a behívót.
Ha kórházba, vagy sztk ba mész tüdőszűrésre oda kell külön beutaló,, mert ezek nem tüdőszürő állomások.
Amúgy a tüdőszűrés, áll egy tüdőgyógyászati vizsgálatból, ahol meghallgatják a légzésesed, stb, indokolt esetben légzésfunkciós vizsgálat ( pl. COPD miatt,ASZTHMA SATÖBBI), majd az orvos í egy mellkas rtg-re külön kérőlapot, vagy beutalót amit ugyanabban az intézményben csinálják, Ebből áll egy alapos tüdőszűrés nem csak egy sima mellkas rtg-ből!( jobb helyeken ) ( nem kell fizetni egyikért sem, csak a tüdűgyógyászatra kell beutalót iratnod).
A nőgyógyászati éves rákszűrés sem csak mintavételből áll, hanem megnézik a melleinket is pl.
Kórházi dolgozó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!