Ha véletlenül, több vérhigitot vett be valaki, veszélyes?
idézet 1 helyről:
"Az Ön által szedett Syncumar nevű gyógyszer a K-vitamin hatását gátolja, amely a véralvadáshoz szükséges egyik fehérje (prothrombin) képződéséhez kell. Tehát gátolva a K-vitamint, nem képződik kellő mennyiségű prothrombin, így a véralvadás is gátolt lesz. Természetesen, ha túl sok Syncumar-t szed, akkor ez a hatás túlfokozódva, veszélyes vérzést okozhat, ha pedig túl keveset, az vérrög (thrombus) kialakulásához vezethet."
másik helyről:
"Egy rosszul beállított dózis néha nagyobb bajt okoz, mintha a beteg be sem vette volna a pirulát."
Köszönöm a hozzászolásokat,nem vettem be egy szemet sem,de kiváncsi voltam,mert mikor hazajöttem a korházbol,akkor olvastam a mellékelt betegtájékoztatot.Ami mellékhatáskénz sorolja a hasmenést.ami a korházban már jelentkezett olyan erössen,hogy még enni sem tudtam.Mellékesen megjegyzem:tüdögyulladással kerültem be,infuziot kaptam,és az erek utána gyulladtak be,akkor gondoltak trombozid veszélyre,és kaptam ezt a gyogyszert.Mikor hazajöttem eltitkolva persze,hogy vészesen viz szerüen megy a hasam,amibe bele is fogytam,pedig a tüdögyulladásom elmult,igy ettem is rendesen Majd memegyek az angiologiára,és meghallgatom ott is mit tanácsolnak.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat,eszembe sincs szedni,ezt a szrt.Ültettem is,ásoztam is a virágokat hoztam rendbe,és érdekes nem szakadt meg a csomos vénám.De azért nem játszok vele elmegyek a szakorvoshoz.Este kicsit fáj,de dolgozom is sokat,a legérdekesebb,hogy mikor csinálok valamit,értem ezalatt az állo tevékenységet"itthoni munka" nem fáj,majd amikor este nyugalmi állapotban van a lábam akkor érzem,hogy zsibbad,fáj egy kicsit.Na akkor megijedek,de nem annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!