Milyen dolog ez? Ha nincs az embernek pénze hagyják meghalni?
Én ezt nem értem! A papád nyugdíjas így jár neki az ingyenes orvosi ellátás. Amikor dolgozott fizetett TB-t, ezért nem is kéne fizetni semmit, főleg ha életmentő műtétről van szó.. (más a helyzet a magán kórházba mentetek)
Az én nagymamámnak is most volt egy komoly műtéte. 89 évesen azonnal megműtötték hogy a rák ne terjedjen., Nem kellett fizetni érte, csak mi adtunk hálapénzt.(ami szintén nem kötelező)
Ezért nem értem veled ez hogy történhetett meg.
Neked szerencséd volt, kedves előttem szóló, jó helyen, hivatáshű orvossal találkoztál.
A kérdező pedig nem ilyennel, és mivel nem volt elég a hálapénz, ezért kicsit "csúszott a műtét". Van ilyen. Ez már valahol a zsarolás fogalmát is ki tudná meríteni, de persze mindig van racionális ok arra, hogy miért csúszott...
Szóval ezt a helyzetet nem lehet, csak társadalmi szemléletváltással orvosolni, az pedig nem most lesz.
Egy válaszoló írta, hogy a kórháznak a TB-támogatott kerete fix. Ez szép, de jelen kérdésre cseppet sem válasz, merthogy a hálapénz nem a kórházi budgetet növeli, hanem az orvos nem látható jövedelmét. Köze nincs ahhoz, hogy a kórház mire és mennyit kap...
Nem szerencse kérdése. Ha én jártam volna így, és a szemebe mondanák hogy a pénz miatt nem műtik akkor simán megfenyegetném a kórházat, és ott helyben telefonálnék pár embernek hogy most jöjjön X kórházba mert a saját fülével kell hallania hogy a pénz miatt nem műtik meg az öreget. Jó pár embert odacsődítenék a kórház elé.. Mindjárt kedvesebbek lettek volna, sőt már a műtőbe tolták volna a beteget..
Azért mert van egy orvos akinek a pénz fontosabb mint az amire felesküdött, nos az ilyeneket meg lehet alázni.A kórházban sok orvos van akik nem ilyenek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!