Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Páromról 2 napja derült ki,...

Páromról 2 napja derült ki, hogy daganata van. Én 16 hetes várandós vagyok. Genetikailag örökölhetett a pocaklakóm ebből?

Figyelt kérdés
Jelenleg szövettani eredményt várjuk, 1-2 héten belül meglesz; a tüdőt, nyelőcsövet és gerincet nyomja a páromnak ez az 5-8 cm daganat és erős fájdalmai vannak.
2013. ápr. 19. 12:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%
A rákot NEM lehet örökölni, legfeljebb a hajlamot, de ez sem bizonyitott.
2013. ápr. 19. 12:57
 2/13 anonim ***** válasza:
56%
Jobbulást kivánok a férjednek ,kitartást nektek !
2013. ápr. 19. 12:59
 3/13 anonim ***** válasza:
Emlődaganat előfordulhat halmozódva egy családon belül. De ez csak példa. Milyen típusú rákja van a párodnak, és mennyi idős? Az idősekben hajlam nélkül is gyakoribb a rák, mivel öregebbek a sejtek.
2013. ápr. 19. 13:09
 4/13 poiu ***** válasza:
A hajlam örökölhető, de 10-15 év múlva a rák nem lesz probléma. Sajnos ma még az.
2013. ápr. 19. 13:18
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem mindegyik rákfajta öröklődő. Beszéljetek az orvossal. Létezik genetikai szűrés is (azt nem tudom, melyik ráktípusokra).

De most előbb a pároddal foglalkozzatok, neki kell meggyógyulnia. Ha öröklődő rákfajtáról is van szó sem biztos, hogy a picuron előjön. És ha igen, az is sokkal később.

2013. ápr. 19. 13:19
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még nem tudjuk milyen típusú, a párom most lesz júliusban 45 éves.
2013. ápr. 19. 13:40
 7/13 anonim ***** válasza:
Reméljük a legjobbakat! Sok boldogságot mindhármatoknak.
2013. ápr. 19. 13:49
 8/13 anonim ***** válasza:
32%
Vélhetöen inkább az anya számít, mert a méreganyagokat töle kapja át a gyermek. A felhalmozódóakra gondolok itt. Apától géneket kap, ám ittenhon jóféle és vegyes gének vannak, azokkal nemnagyon kéne gond legyen (minthogy a keverék kutyák is immunisabbak) Pl Svédek érzékenyebbek a higanyra, nem véletlen náluk tiltották be elöször. Úgyhogy szerintem nincs ok emiatt az aggodalomra. Inkább az életmód ami ide vezetett, azt kaphatja a gyerek is az nem jó.
2013. ápr. 19. 14:04
 9/13 anonim ***** válasza:
78%

Káros szenvedély vagy munkahelyi ártalom is lehet az oka.

Nyugi meg fog gyógyulni!

A babának az őssejtjét le lehet vetetni a köldökzsinórvérből, most már elérhető áron, de én nem aggódnék, hogy a gyerek fiatal korában megbetegszik. Gyakorlatilag 0 az esélye.

Hallottam olyat is, hogy a gyerektől levett őssejttel gyógyítják a szülőt, de sajnos ennek a finanszírozása nem támogatott.

2013. ápr. 19. 14:09
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Mindenkinek szép hétvégét kívánok!
2013. ápr. 20. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!