Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A TB mire hatalmaz fel, és...

A TB mire hatalmaz fel, és meddig érvényes?

Figyelt kérdés
Ha nekem van visszamenőleg pár hónap elmaradásom amit nem fizettem ki, de sürgősen ellátásra van szükségem a kórházba pl szülés akkor még érvényes a TB-m vagy kifizettetik velem a kórházi díjakat?

2013. ápr. 14. 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:

El kell látniuk, de ha rendezetlen a jogviszonyod, akkor szólnak, illetve értesítik az oepet, hogy ellátásra jelentkeztél.

A NAV-nál van lehetőséged jelezni, hogy magad után fizetnéd az eü szolgáltatási járulékot, visszamenőleg is ki kell fizetned az utolsó járulékos hónapig. Részletfizetést lehet igényelni. Amennyiben ezt megteszed, az ellátást nem számlázzák, csak rendezned kell az elmaradt járulékot.

Fontos, hogy ne hagyd magad az orvosnál (mondjuk talán egy esettel találkoztam, ahol nem akarták ellátni a beteget), mindenképpen ingyenesen el kell látniuk!

2013. ápr. 14. 15:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Saját magam után fizetem a TB -t, nem dolgozom jelenleg előtte gyesen voltam.

Amikor igényeltem hogy saját magam után fizessem akkor visszamenőleg nem kértek pénzt.

pedig gyermekem hamarosan 4 éves.

Én arra lennék kíváncsi hogy most még tudom fizetni de ha elmaradásom lesz akkor már nem szülhetek ingyen TB-re amíg nem pótlom az elmaradást? Vagy megmondják hogy szülés után fizessek 3-4000000ft-ot? Mert a TB nem fedezi?

2013. ápr. 14. 16:30
 3/3 anonim ***** válasza:

ha lesz elmaradásod, akkor is szülhetsz ingyen, ne aggódj. Ellátnak, jön majd levél a nav-tól az elmaradásról, kérsz részletfizetést. De jöhet levél az elmaradásról ellátás nélkül is, általában évente egyszer kiküldik a levelet, hogy hoppá, elmaradás van!

De az ingyenes ellátás jár, és ha levélre reaglász a navnak, nem számláznak.

Ha nem kérték visszamenőleg, mázlid van :)

2013. ápr. 14. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!