Sípcsonttörés! Mennyi ideig tarthat a teljes felépülés? Testnevelés alóli felmentés? F/14
Február 14-én eltörtem a bal sípcsontomat.
1 hónapig voltam fekvőgipszben.
Immáron 1 hónapja van a lábamon járógipsz, ami várhatóan csak májusban kerül le róla.
Jelenleg az a helyzet, hogy a doki javaslatára alkalmanként megpróbálok mankó nélkül járni. Kisebb-nagyobb "sikerrel".
Újabb kontroll jövőhét pénteken (ápr. 19.) lesz.
Jelenlegi papírjaim alapján felmentésem máj. 21-ig érvényes. (Persze a gipszlevételre várhatóan máj. 16-án kerül sor. De ez az ápr. 19-i kontrollon változhat.)
Kinek milyen tapasztalata volt már ilyen vagy ehhez hasonló sérüléssel?
Iskolás korúak esetében: tesióra alóli felmentés időtartama?
Kiegészítem:
Hobbi szinten kézilabdázom. Mikor játszhatok újból?
Nekem még október legelején tört el sípcsontom. Két helyen is, ráadásul spirálisan. Két hónapig voltam fekvőgipszben, két hónapig járógipszben. (Járógipszet én is fokozatosan terhelhettem.)
A felmentést egész évre megkaptam.
A gipszlevételt követő 1 hónapban gyógytesire kellett járnom. Azóta viszont már oda se.
Én is hobbiszinten sportolok, de én foci.
Én kb. a sérülés után 6 hónappal, a napokban kezdtem el újra az "edzéseket".
Mivel neked összesen 1 hónapig voltál fekvőgipszben valószínűsítem, hogy a járógipszes időszak is rövidebb lesz. Ezáltal rövidebb ideig is tarthat a felépülésed.
Remélem folyamatosan beszámolsz itt a gyógyulásodról...
Nekem szeptemberben volt egy kettős bokatörésem.
1,5 hónap fekvőgipsz és ugyan ennyi ideig szóló járógipsz.
Teljes tanévre szóló felmentésem van tesi alól.
Köszönöm a tapasztalatokat.
Ápr. 19-i kontroll után még visszakerült a lábamra a járógipsz, de tegnap (máj. 3.) végre az is lekerült.
A felmentésem időtartamát elírtam.
TERMÉSZETESEN az ÉV VÉGÉIG érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!