Majdnem meghaltam? 200-nál tényleg leáll a szív?
Nem áll le, de könnyebben lehet infarktus, vagy más komolyabb baj, amiből kórház lehet akár.
Ha ilyen gondod van, megy el dokihoz, kivizsgálásra, és inkább most kezeljék a dolgot, mert most még lehet, mert ha már baj van akkor komolyabb dolgok lehetnek, és kitudja miről kell majd lemondanod.
Gondolom akkor WPW szindrómás vagy a pitvarból kiinduló szapora szívműködésed van ?
Vannak akiknek órákon át így megy a szívük.
A műtét után nem jelentkezik.
A legutóbb 246-tal indultam be a kórházba, ott 218 volt már csak. Nem áll le 200 fölött. :)
Fiatalabb koromban (13 éves korom óta) is sok ilyenem volt, akkor azt mondták, hogy beképzelem csak magamnak (gyerekkardiológus), mert a doki előtt és a 24 órás ekg-n sem sikerült produkálnom.
Egész gyerekkoromban végig szenvedtem tőle (5x voltam kardiológusnál, elküldtek pszichológushoz, aki vegetatív labilitást diagnosztizált és annyi volt... nem kezelendő), nem kicsit voltam rosszul, de nem volt orvosi papírom róla, így a kötelező sulis úszáson többször majdnem megfulladtam, mert 25 méter után felugrott a pulzusom 180 fölé, ájulásérzésem volt és alig tudtam kikecmeregni a partra. 50 métert volt, hogy 4 darabban úsztam le. A tesitanáraim annyiban voltak megértőek, hogy amikor rosszul voltam, kiülhettem, aztán amint rendeződött a pulzusom, usgyi vissza. Ha egy órán 3-4xjött elő, akkor 3-4x ültem pár percet. Kezeltek már szorongással és többször volt 24 órás ekg-m is, de 25 éves koromig nem tudták beazonosítani a problémám (nem vették komolyan, sosem volt terheléses ekg-m, pedig a családban ketten haltak meg ismeretlen eredetű szívleállás miatt fiatal korukban...)
Sikerült egy betegséggel olyan erős káliumhiányt összehoznom, hogy a "szokásos" néhány, vagy 15-20 perces pulzusmegugrás helyett 1 óránál is tovább tartott, így 1 óra után bementem megmutatni magam egy orvosnak. Azonnal "tipikus wpw"-s lettem, csináltak ekg-t a fibrillációról és ultrahanggal is megnézegettek. Most készülök én is katéteres ablációra. Végre. Alig várom, hogy túl legyek rajta és elmenjek egy uszodába "úszkálni"...utoljára alsós koromban úsztam normálisan gond nélkül. NAGYON várom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!