Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mekkora ez a szám?

Mekkora ez a szám?

Figyelt kérdés

Egy 17 éves lánynak,48kg-osan mennyinek kell lennie a pulzusának,csakmert sehol sem találom.

Nekem minap 45 volt,miután beszedtem a pulzuscsökkentőm.Mikor orvos mér akkor 110 vagy 90 szokott lenni.

Mennyi az átlag pulzusszám??

2013. ápr. 6. 15:19
 1/9 anonim ***** válasza:
A 45 az nagyon kevés! Konzultáld meg az orvossal, mert lehet hogy az orvosnál izgulsz és csak átmenetileg magas. 70-80 a normális pulzus szám.
2013. ápr. 6. 15:47
 2/9 A kérdező kommentje:

A 70-et nem szokta elérni,csak néha,de mostanávan 45-60 fele van.. Meg a gyógyszert azt a szívemre (kéthyeggű billentyű mitrális prolapsusa) is szedem,mert az meg mindig szúr.

Tegnap is nagyon szúrt,hányingerem volt,homályosan láttam és 45 fele volt a pulzusom.

2013. ápr. 6. 16:16
 3/9 anonim ***** válasza:

Milyen gyógyszert szedsz mitralis prolapsusra? Csak azért kérdezem, mert nekem is az van de én semmilyen gyógyszert nem szedek rá.

MP-re akkor szoktak gyógyszert írni (ált. béta-blokkolót vagy Ca-csatorna gátlót) ha a billentyűelégtelenség miatt magas a pulzus is.

Te neked ezt miért írták fel egyáltalán? Megmérte az orvos, akkor magas volt és egyből kaptál rá gyógyszert? Csak mert ilyet tartós EKG megfigyelés (Holter vizsgálat) után szabad csak felírni, nem pedig egyszeri mérés után.. Milyen orvos írta fel? Háziorvos? Kardiológián voltál már?

Mindenesetre a pulzuscsökkentőt ne szedd, attól olyan alacsony!

2013. ápr. 6. 17:54
 4/9 A kérdező kommentje:

Kaptam Bisoblockot,azért szedem mitrálisra,mert szokott szúrni.

Vinnem kellett lapot,hogy x ideig mérjem a vérnyomást,pulzust,megmutattam neki és mondta,hogy az magas.

2013. ápr. 6. 18:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, a Bisoblock pont béta-blokkoló. Háziorvos írta fel vagy kardiológus?

Milyen eredmények voltak akkor mikor mérted magadnak?

2013. ápr. 6. 18:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Háziorvos. 80 valamennyik jöttek ki,de mikor hogy,pontosan nem emlékszem.
2013. ápr. 6. 18:32
 7/9 anonim ***** válasza:

80-as pulzus teljesen normális. 100-ig elfogadható, 100 felett szoktak gyógyszert írni.

Elég felelőtlen lehet a háziorvosod.. Továbbra is azt mondom hogy ne szedd a gyógyszert! Illetve menj el kardiológiai vizsgálatra és majd ha ott azt mondják hogy szedd, akkor szedd. De nincs olyan normális orvos aki 80-as pulzusszámra már béta-blokkolót ad! Nem csoda hogy lemegy tőle 45 körülire..

2013. ápr. 6. 18:57
 8/9 A kérdező kommentje:
Az azért is van,hogy ne fájjon a mellkasom és tényleg nem fáj tőle,ha egy hétig kb. szedem.
2013. ápr. 6. 19:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Én értem, de a mellkasi fájdalmat másként is lehet csökkenteni, mert ez a gyógyszer neked nem megfelelő, a 45-ös pulzus már kórosan alacsony, bradycardia a neve, olvass utána!

Azért mondom, hogy menj el egy kardiológushoz, aki a számodra megfelelő megoldást megtalálja, nem pedig csak úgy találomra felír egy gyógyszert.

2013. ápr. 6. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!