Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akinek volt...

Van itt olyan, akinek volt "szerencséje" már vastagbél tükrözéshez?

Figyelt kérdés

A fájdalom része érdekelne....

Mennyire fájdalmas vizsgálat?

Ha érez is az ember fájdalmat,kibírható?

Úgy kell elképzelni,hogy bemegy a cső,felfújnak levegővel hogy lássák a beleket,te meg görcsöktől kínozva ordítasz a fájdalomtól?

Az ismerőseim közül egyvalakinek volt,és ő így írta le.....ennyire szörnyű?

Rákérdeztem hogy altatás lehetséges e,de csak vmi dormicumos kábító injekcióra van lehetőségem max....

Akinek fájt,kibírta a vizsgálat abbahagyása nélkül?

2013. ápr. 6. 14:41
 1/4 anonim válasza:

Szia!

Nálam is esélyes ez a vizsgálat.....nekem még nem volt benne részem.1 hónapja megy a hasam,hasfogók,normaflore nem használ :((

Van aki azt mondja fájdalmas,van aki azt hogy semmit sem érzett...van aki azt hogy ordított..döntsd el most akkor.

2013. ápr. 6. 14:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem most volt januárban, már elég régóta húztam-halasztottam és az lett a vége hogy olyan rosszul voltam hogy korházba kerültem és akkor már muszáj volt. Én is nagyon féltem ugyanúgy dormicum-ot kaptam injekció formájában. Bementem, levettem a nadrágot és a bugyit, felfeküdtem egy asztalra, a jobb oldalamra, a térdeimet fel kellett húznom és a jobb karomat kinyújtottam. Megkaptam az injekciót, konkrétan 3mp-en belül elkezdtem szédülni és tompultak az érzékeléseim, tehát elkábultam tőle teljesen. Nem sokra emlékszem a vizsgálatból, most visszagondolva olyan mintha 5 perc lett volna pedig legalább fél órán át bent voltam, Nem fáj, kellemetlen, mert mégiscsak pucér fenékkel fekszel és ráadásul ott matatnak.. Bevezetik a csövet, és fúja be a levegőt. Nekem tényleg nem fájt, két pillanat volt amikor igen, amíg lecsíptek egy kis részt a szövettanhoz, de ez is kibírható. Van aki el is alszik közben, van aki nem, de tényleg elég erős az injekció tehát nem vagy magadnál. Szerintem sokkal kellemetlenebb a hashajtás ami magát a vizsgálatot megelőzi. Amikor készen vannak, akkor felkelhetsz és konkrétan ennyi volt. Bátorság, hidd el ha én kibírtam, akkor bárki kibírja!!:))
2013. ápr. 6. 14:49
 3/4 anonim ***** válasza:
A kábító injekciót kérni kell, mert nem mindenhol adják kérés nélkül!
2013. ápr. 6. 17:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Pont ma voltam vastagbél tükrözésen, 23 éves lány létemre, főleg, hogy rokonom is átesett rajta és elég fájdalmasnak írta le, rendesen bepánikolva készültem rá.

A hashajtás (picoprep) annyiból kíméletes hogy csak kétszer egy pohárnyit kell bevenni, de amúgy még éjjel is óránként kellett wc-re mennem. Rengeteg folyadékot kell meginni, mert azzal mossa át a beleket, én legalább 4-5 liter almalé/víz/szűrt leves kombót nyomtam le. Ma reggel odamentem, céltudatosan kértem vénásan egy adag dormicumot (kísérővel mentem), néha maguktól nem adnak, legyen vér a pucádba és kérd. Megkaptam a bökit, rögtön rózsásabban láttam a világot.

Kellemetlen, ahogy felfújnak levegővel, de maximum annyira, mint, amikor felpuffadsz, szintén nem jó érzés mikor a kanyarokba ér az endoszkóp, de az sem olyan nagy fájdalom, inkább furcsa érzés, ahogy mozog. Egyszer fájt, mikor átnyomták valamilyen billentyűn a vékonybélbe, de az is csak pár pillanatig. Az egész maximum fél órás volt, nekem leszívták a levegőt mielőtt kihúzta volna a csövet, pár percet még a megfigyelőben voltam aztán mehettem haza. Itthon meg négy órát aludtam (és eregettem a bent maradt levegőt :D).

Összegezve egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek leírják. Inkább kellemetlen, mint fájdalmas. Emlékszem még valami olyasmi hasonlatot is mondtam a doktornőnek, mikor azon a billentyűn nyomta át, hogy az Alien is ilyesmi érzés lehetett, ahogy kikelt az emberben :D

Bőven kibírható :) A doki azt mondta, hogy nagyon kanyargósak a beleim, de nem ordítottam, nem vergődtem, egyszer azért megkapaszkodtam az ágy szélében, de nem olyan rossz. Fel a fejjel, altatás nélkül is bőven kibírható :)

2013. ápr. 16. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!