Van itt olyan, akinek volt "szerencséje" már vastagbél tükrözéshez?
A fájdalom része érdekelne....
Mennyire fájdalmas vizsgálat?
Ha érez is az ember fájdalmat,kibírható?
Úgy kell elképzelni,hogy bemegy a cső,felfújnak levegővel hogy lássák a beleket,te meg görcsöktől kínozva ordítasz a fájdalomtól?
Az ismerőseim közül egyvalakinek volt,és ő így írta le.....ennyire szörnyű?
Rákérdeztem hogy altatás lehetséges e,de csak vmi dormicumos kábító injekcióra van lehetőségem max....
Akinek fájt,kibírta a vizsgálat abbahagyása nélkül?
Szia!
Nálam is esélyes ez a vizsgálat.....nekem még nem volt benne részem.1 hónapja megy a hasam,hasfogók,normaflore nem használ :((
Van aki azt mondja fájdalmas,van aki azt hogy semmit sem érzett...van aki azt hogy ordított..döntsd el most akkor.
Pont ma voltam vastagbél tükrözésen, 23 éves lány létemre, főleg, hogy rokonom is átesett rajta és elég fájdalmasnak írta le, rendesen bepánikolva készültem rá.
A hashajtás (picoprep) annyiból kíméletes hogy csak kétszer egy pohárnyit kell bevenni, de amúgy még éjjel is óránként kellett wc-re mennem. Rengeteg folyadékot kell meginni, mert azzal mossa át a beleket, én legalább 4-5 liter almalé/víz/szűrt leves kombót nyomtam le. Ma reggel odamentem, céltudatosan kértem vénásan egy adag dormicumot (kísérővel mentem), néha maguktól nem adnak, legyen vér a pucádba és kérd. Megkaptam a bökit, rögtön rózsásabban láttam a világot.
Kellemetlen, ahogy felfújnak levegővel, de maximum annyira, mint, amikor felpuffadsz, szintén nem jó érzés mikor a kanyarokba ér az endoszkóp, de az sem olyan nagy fájdalom, inkább furcsa érzés, ahogy mozog. Egyszer fájt, mikor átnyomták valamilyen billentyűn a vékonybélbe, de az is csak pár pillanatig. Az egész maximum fél órás volt, nekem leszívták a levegőt mielőtt kihúzta volna a csövet, pár percet még a megfigyelőben voltam aztán mehettem haza. Itthon meg négy órát aludtam (és eregettem a bent maradt levegőt :D).
Összegezve egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek leírják. Inkább kellemetlen, mint fájdalmas. Emlékszem még valami olyasmi hasonlatot is mondtam a doktornőnek, mikor azon a billentyűn nyomta át, hogy az Alien is ilyesmi érzés lehetett, ahogy kikelt az emberben :D
Bőven kibírható :) A doki azt mondta, hogy nagyon kanyargósak a beleim, de nem ordítottam, nem vergődtem, egyszer azért megkapaszkodtam az ágy szélében, de nem olyan rossz. Fel a fejjel, altatás nélkül is bőven kibírható :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!