Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi annak az esélye, hogy...

Mennyi annak az esélye, hogy valaki rákos lesz az élete folyamán?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 6. 12:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Elég nagy!
2013. ápr. 6. 12:44
 2/11 anonim ***** válasza:
mi 23 voltunk az osztályban, és a biosztanár azt mondta hogy 4 ember valószínűleg rákos lesz. De ezt ugye nem lehet előre megmondani, sok mindentől függ.
2013. ápr. 6. 12:45
 3/11 A kérdező kommentje:

18 éves vagyok és eléggé tartok, hogy én is rákos leszek, tudom hülyeség ilyeneken parázni de bárkivel megtörténhet :S

Hogy lehet elkerülni?

2013. ápr. 6. 12:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Hogy lehet elkerülni? Stresszmentes, nyugodt élettel (ehhez fontos a jó párválasztás, hogy a házastársad ne idegesítsen halálra), minőségi élelmiszerek fogyasztásával (méregnélküli alapanyagokból saját magunknak főzni, nem fogyasztani készételeket). C-vitamin mega-mennyiségben is segít a rák visszaszorításában.
2013. ápr. 6. 12:52
 5/11 anonim ***** válasza:
nálunk is megmondta biosztanár, hogy statisztikailag ennyi meg ennyi az esélye, hogy azok leszünk.. én is féltem tőle régebben. de attól még, hogy félsz, nem tudod megakadályozni, ha jönni akar, épp ezért fölösleges ezen parázni. megakadályozni nem tudod semmivel, max élj egészségesen, és szűresd magad gyakran.
2013. ápr. 6. 12:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Sehogy, ha jönni akar akkor jönni fog, sajnos bármilyen formában és bármilyen korban.

De 18 évesen találj magadnak elfoglaltságot, tűzz ki célokat, éld az életed, mert az állandó görcsölés, meg a rossz dolgokaon való töprengés csak fokozza a lehetőségét.

2013. ápr. 6. 12:53
 7/11 A kérdező kommentje:
Oké csak olvastam 1 nagyon szomorú történetet itt gyk-n, hogy valaki 24 évesen újra rákos lett és inkább elhagyta a családját mint hogy lássa őket szenvedni :S
2013. ápr. 6. 12:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Magyarországon a halálozások körülbelül negyedének oka daganatos megbetegedés.

Ez persze leginkább idős embereket jelent (egyszer valamiben muszáj meghalni), de sajnos a fiatalabbaknál is Európa élvonalában vagyunk daganatos betegségekben.

2013. ápr. 6. 13:01
 9/11 anonim ***** válasza:
28%

Gabona és tejfogyasztóknál (!) szomorúan magas az esélye. Nem mondom, hogy ez a két táplálék az egyedüli kockázat növelő faktor.

De gabonát és tejet nem fogyasztóknál meg egészen tűrhetően alacsony az esélye. Persze ez sokszor természeti népeket jelent, ahol kevesebb (vagy nincs) a vegyszer, nincs szmog, kevesebb sugárzás van.. és akármi. Nincsenek krónikus stressznek sem kitéve. De azért a mi cukros, gabona alapú társadalmunk nem éppen kedvező a rák megelőzéséhez sajnos. De én például nem eszem gabonaféléket, cukrot, tejfélét. Így a legtöbb emberhez képest igen alacsony inzulinszintet lehet tartani, ami nem csak az elhízást előzi meg, óó rengeteg gyulladásos állapotot-betegséget, illetve úgy tűnik daganatok kialakulását is. Illetve a génjeink működésében aktívabbak lehetnek a regenerálódásért, fiatalság megőrzéséért felelős gének. Hát ez recens tudomány, nehéz biztosat mondani de lehet sejteni merre halad a dolog, gyűlnek a bizonyítékok.

2013. ápr. 6. 13:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Az ember, amíg él, életveszélyben van. Utána már nincs. :D Ezt meg lehet szokni, nem kell rajta görcsölni. Hallgass az előttem szóló Tápira, + kerüld a bagót, meg a piát, tartózkodj sokat a szabadban (lehetőleg ne nagyvárosban), ürítkezz minden nap, izzadj meg minden nap, és jó eséllyel elkerülöd a rákot.
2013. ápr. 7. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!