Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Futás elkezdése?

Futás elkezdése?

Figyelt kérdés
Lusta dög vagyok sajnos, de itt a jó idő és szeretnék futni. Ezer éve komolyabban nem mozogtam, suliban voltam kosárcsapatban, azóta csak hobbiszinten űzöm, szóval a terhelés nem mindennapos. Hogyan kezdjem el, hogy ne menjen el tőle a kedvem, de mégis hasznos?

2013. ápr. 4. 17:11
 1/4 hunbula ***** válasza:
Találj egy olyan helyet, ahol kevesen látnak, hogy ne érezd kellemetlenül magad, ha esetleg elfáradsz, meg kell állni. Én például nagyon szeretek éjszaka futni, de a biztonságot tartsd szem előtt. Ami nekem beválik, hogy összeszedem mp3 lejátszóra azokat a jó, pörgős zenéket, amik motiválnak, és ezekre szórakozás futni. Plusz nem szégyen ha először elfáradsz, pihenj egy kicsit, sétálj, aztán fuss még egy keveset. :) Lehangoló amikor először nem tudsz sokat futni de szerintem így túl lehet esni rajta :) sok sikert!
2013. ápr. 5. 03:43
 2/4 anonim ***** válasza:
58%

Nyugodtan mehetsz futók közé! Aki fut nem fog kinevetni, sőt biztatni fognak és segíteni. Amerre én futok az ismeretlen futók is intenek, köszönnek egymásnak, ha szembetalálkoznak.

Hagyd a zenét egyelőre és inkább figyelj magadra. Nagyon fontos, hogy válassz megfelelő cipőt. Nem szépet, nem drágát, nem csiriviri reklámozottat, hanem megfelelőt.

[link]

Figyelj arra, hogy legalább egy számmal nagyobb kell, mint a lábad, hogy a lábujjad ne érjen hozzá a cipő orrához. Ha futsz egy ideig, akkor rájössz magadtól is, hogy miért.

Javaslom, hogy egyszerűen kezdd el. Döntsd el, hogy lassú és kényelmes tempóban futsz 20 percet. Nem baj, ha kezdetben ez 2 perc futás és 18 perc séta, de tartsd magad ehhez és növeld a futással töltött időt. A feleségem 2-3 hét után elérte, hogy tudott 20 percet kényelmes tempóban futni. Érdemes minden második nap futni, így van idő a testednek pihenni, regenerálódni.

Figyelj magadra, tapasztald ki a helyes légzést és testtartást. Próbáld magad alatt tartani a lábad, tehát ne lépj ki a tested elé, hanem ügyelj arra, hogy a talajfogás pillanatában a lábad legyen a tested alatt. Nem ragozom tovább, kezdd el, figyelj magadra, és magadtól rájössz mindenre!

Sok sikert és kitartást! A hang a fejedben, ami azt súgja, hogy nem bírod: hazudik!

2013. ápr. 6. 12:43
 3/4 A kérdező kommentje:
Van a közelünkben egy sétáló utca, nincsenek ott autók, közelben futóhely meg nincs. Számít ez, vagy ott is futhatok? Az ha megnéznek stb. nem izgat.
2013. ápr. 6. 16:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Mindegy hol futsz. Ne legyen por meg füst...
2013. ápr. 6. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!