Hogy legyek holnapra beteg? SÜRGŐS!
én azt javaslom, hogy ahelyett, hogy a betegedésen járna az agyad, inkább arra fordítsd az energiád, hogy tanulj. sokkal több értelmes kisülhetne belőle.
az egészségeddel meg ne játszadozz...
költői kérdés: tulképp, hogy most volt 1hét szünet, mi a jó ... dolgot csináltál az alatt? a henyélésen túl persze....
én annak idején vagy hasmenésre fogtam vagy arcüreggyulladásra.
de ittvolt az egész szünet mértnem tanultál?! ha elb*sztad válalld a következményeket.
Higgy nekem, rosszabb utólag írni dolgozatot! Hanyadikos vagy?
Inkább kapcsold ki a géped, és kezdj tanulni. Most nem tanultál, nehogy azt gondold, hogy majd máskorra fogsz, amikor több tanulnivalóval is el leszel halmozva. Tapasztalat. Én bármennyire fáradt voltam, volt, hogy este 11-ig tanultam, és HAJNALI 3-kor felkeltem TANULNI!
Volt, hogy 4-5 körül is felkeltem. Igaz, estére fáradt voltam, de nem kaptam egyeseket. Ha meg ezt nem akarod bevállalni, akkor vállald be azt, hogy nem tanultál. Egy rossz jegy (ha csak nem állsz bukásra) nem fog sokat rontani az átlagodon. Nyilván a szüleid nem fognak érte megdicsérni, de ez is segít belátni a hibáidat, felelősséget vállalni a tetteidért! NE akarj beteg lenni, majd akkor amikor TÉNYLEGESEN beteg leszel, akkor vissza fogod sírni az egészséged!
15/L, 9-es vagyok
Beszéld meg anyukáddal, hogy elúsztál (nyilván ez egy állandóan lusta, nem tanuló gyereknél nem feltétlenül működik), szeretnél holnap otthon maradni és inkább még tanulni.
Én igazoltam már ilyen esetben a gyereknek egy-egy napot, de tény, ő nem rossz tanuló, akinek csak a semmit nem csináláson jár az esze.
kedves 8as válaszoló... mellébeszélsz és ezt te is pontosan tudod... és a kérdező is tudja pontosan, hogy lustaság miatt... ha nem amiatt lett volna, nem kérdezte volna ezt, gondolkozz...
a végzettséghez csak annyit, hogy nem a végzettség számít... a gyereknek meg jó setben van egy szülője... de nyílván, ha a fb megy csak, ott nehezen lehet tanulni...
végezetül:
a 'nem-e' mint magyar nyelvtani szerkezet helytelen, hiszen az e szócskát mindig az állítmányhoz csatoljuk, s a nem önmagában nem állhat állítmányként a mondatban... csak egy észrevétel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!